Karevaaran paluu Kouvolaan

LIIGA / Ennakko
Joona Karevaara pelasi kaksi edellistä kautta KooKoossa
Kuva © Timo Savela
KooKoo saa kauden toisessa ottelussa vastaansa HPK:n. KooKoolla on näytönpaikka lauantaisen rökäletappion jälkeen, kun Joona Karevaara tekee paluun tuttuun halliin.

Joona Karevaara, 28, on HPK:n kasvatti. Hän on pelannut urallaan aiemminkin HPK:ssa, mutta tuolloin läpimurto Liigassa jäi tekemättä. Viimeiset kaksi kautta hän pelasi Mestistä KooKoossa, joista varsinkin jälkimmäinen kausi oli erinomainen. Hän saalisti 55 ottelussa 47 pistettä(20+27). Täksi kaudeksi hän palasi kasvattajaseuransa riveihin. Kahdesta ensimmäisestä pelistä saldona yksi syöttöpiste. 

Kotijoukkue KooKoon kauden ensimmäiset ottelut Liigassa sujuivat vaihtelevasti. Perjantainen vierailu Lappeenrannassa oli hyvä. KooKoo johti ottelua kahdella maalilla ensimmäisen erän jälkeen. Tunnelmaltaan hienon taistelun vei kuitenkin Saipa, voittolaukauksilla, ottelun päättyessä 4-3. Yksi piste lähti kuitenkin Kouvolaan.

Joukkueiden toisesta kohtaamisesta lauantaina tulikin pannukakku, kun Saipa kylvetti isäntiä lukemin 2-7. Liika jännitys näkyi kotijoukkueen otteissa. Kahden erän jälkeen Saipa oli jo kuuden maalin karkumatkalla, mutta KooKoo tsemppasi kolmannessa erässä, tehden kaksi maalia. 

HPK on vahvistunut täksi kaudeksi kahdella kokeneella paluumuuttajalla, Antti Miettisellä ja Riku Hahlilla. Liigan avausviikonlopun jälkeen Kerholla on saldona voitto ja häviö. Perjantaina tuli eteläisen Hämeen herruus, kun Pelicans sai poistua Rinkelinmäeltä tappio niskassaan (4−1).

Lauantaina HPK kuitenkin hävisi Turussa, huomattavasti vahvistuneelle TPS:lle. Miettisen saldona kahdesta ensimmäisestä ottelusta on maali ja syöttö. Hahlilla pistetili vielä avaamatta. Sakari Manninen löytyy Liigan pistepörssin viidenneltä sijalta, kolmella tehopinnalla. 

Joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa, vajaa kuukausi sitten. Tuolloin HPK oli parempi lukemin 1-0. 

Pystyykö KooKoo käsittelemään keskiviikkona jännityksen paremmin ja saalistaa kauden avausvoiton? Vai hakeeko HPK täyden pistepotin Kouvolasta, ja upottaa isännät entistä tiukemmin sarjan hännille? 

Seuraa Heitä

Anthony Guttig #71 |

Hyökkääjä

Guttigille on ollut maalinteko tuskaa tänä syksynä. Lauantainakin tuli tuhlattua pari avopaikkaa, kunnes lopulta osui, hienolla yksilösuorituksella. Aukesiko ranskalaisen maalihanat?

Joona Karevaara #87 |

Laitahyökkääjä

Läpimurtoa Liigan elittiin tavoitteleva Karevaara on keskiviikkona suurennuslasin alla, kun vastassa on tuttu joukkue. Kestääkö paineet?

» Lähetä palautetta toimitukselle