Jumbopaikalta nousuun vai mahalaskulle jatkoa?

LIIGA / Ennakko
Blues ja Lukko kohtaavat kiekkoviikon avauksessa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues hakee kauden avausvoittoaan Espoossa. Vastus ei ole helpoimmasta päästä, sillä vieraaksi saapuu Rauman Lukko.

Blues on vieraskiertueella kautensa aloittavan Ässien ohella ainoa joukkue, joka ei onnistunut ensimmäisen kahden pelin aikana keräämään pistettäkään. Lukon kausi on alkanut huomattavasti iloisemmissa merkeissä. Satakunnan paikallispelissä Ässät kaatui puhtaasti, ja HIFK:lta joukkue otti pisteen.

Blues ja Lukko ovat ne kaksi joukkuetta, jotka selvisivät CHL:ään viime kauden perusteella. Molemmat joukkueet jatkavat myös pelejään sarjassa sijoituttuaan omissa lohkoissaan toiseksi. Niiden pelien aika on vasta ensi viikolla, mutta ne lisäävät joka tapauksessa joukkueen kuormitusta alkukaudesta.

Bluesin pelien ilonaiheet ovat kahden pelin aikana olleet vähissä. Joukkueen paras osa-alue on ollut Peter Tiivolan johtama ketju, jonka laitahyökkääjä Timi Lahtinen teki liigauransa ensimmäisen maalin lauantaina. Jo harjoitusotteluissa ketju, johon kuuluu myös Robert Rooba, oli Bluesin parhaimmistoa. Bluesin positiivinen tilastoerikoisuus on puolustaja Kalle Kaijomaa, jonka tehotilasto näyttää lukemaa +2.

Lukko on onnistunut kauden ensimmäisissä otteluissaan erityisesti puolustuspelissään. Kokonaisuutta korostaa kolmatta kauttaan Raumalla pelaava maalivahti Ryan Zapolski. Hyökkäyksessä Toni Koivisto ja Janne Lahti ovat ottaneet sellaista roolia, mitä heiltä odotetaan.

Parannettavaakin Lukolla on. Sami Lähteenmäki ei ole vielä päässyt toivotulle tasolle. Ylivoimapeli ei ole vielä iskussa, ja maalitili onkin vielä tämän kauden osalta korkkaamatta.

Bluesin parannettavien osa-alueiden lista on pidempi. Kymmenen päästettyä maalia kahdessa ottelussa kertoo ennen kaikkea joukkueen puolustuksen epäonnistumisesta. Maalivahti Christian Engstrand ei ole ollut syyllinen tappioihin, mutta ei myöskään pystynyt haamutorjuntoihin. Lukon tavoin Blues ei ole vielä tehnyt ylivoimamaalia tällä kaudella.

Seuraa Heitä

Timi Lahtinen #81 |

Laitahyökkääjä

Bluesin alkukauden harvoja onnistujia. Viime kauden liigamaalisaldo oli pyöreä nolla. Tämän kauden aikana on jo osunut harjoituspelissä, CHL:ssä ja Liigassa.

Ville Hyvärinen #5 |

Puolustaja

Kuopiolaislähtöinen puolustaja on kierrellyt useita Mestis-seuroja viime vuosien aikana. Nyt KeuPan sopimuspelaaja, joka on päässyt ylemmäs Lukon loukkaantumisten myötä. Ensimmäisten pelien esitykset ovat olleet lupaavia.

» Lähetä palautetta toimitukselle