Pelikirjat vielä kateissa - TPS avaa kauden HPK:ta vastaan

LIIGA / Ennakko
Pitkän matkan kulkenut Tomi Kallio palaa kotiin.
Kuva © Timo Savela
Jälleen kerran kovin odotuksin tulevaan kauteen lähtevä TPS aloittaa kauden kotijäällä HPK:ta vastaan. Hämeenlinnalaiset aloittivat kauden vahvasti matkustaen Turkuun komea kotivoitto allaan.

Kaikki tietävät, missä vesissä turkulainen liigakiekko on viime vuosina uinut. Kurssin on käännyttävä Turussa nyt jos koskaan. Turkuhallin koppikäytävillä oli harjoittelukauden aikana muutoksen tuoksua ilmassa. Työ on vielä kesken ja sen myöntää myös uusi päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

− Erittäin hyvillä mielin lähdemme kauteen. Haasteita tuo se, että olemme vielä vaiheessa pelitapa-asioissa. Toivomme, että myös muut ovat, puheli silminnähden rennon oloinen Selin TPS:n tiedotustilaisuudessa.

HPK aloitti perjantaina väkevästi kautensa ottamalla kotivoiton Lahden Pelicansista selvästi 4-1. Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen lanseeraama "äijälätkä" oli hämeenlinnalaisten käsittelyssä paperia. Myös Hämeenlinnassa pelikirja on vielä lukulistalla.

− Kieltämättä siellä oli tässä vaiheessa sellaisia pelikirjan ulkopuolisia ratkaisuja, HPK-käskijä Pasi Arvonen kommentoi ottelun jälkeen.

Paluumuuttajien johdolla

Riku Hahl sekä Antti Miettinen pukivat perjantaina pitkästä aikaa oranssin paidan päälleen. Kaksikko on elintärkeä HPK:n uuden tulemisen ja uskottavuuden kannalta. Roolina on näyttää esimerkkiä, mutta tehdä myös tulosta. Sitä kokeneilta hyökkääjiltä odotetaan myös lauantaina.

HPK:sta lähti paljon pelimiehiä. Joidenkien pelaajien lähtö oli seuralle jopa helpotus. Lauantaina tuskin nähdään esimerkiksi viime kauden päätösottelun kaltaista yhteenottoa. Tuolloin Eero Somervuori ja Arvonen ottivat yhteen pukukoppikäytävällä kovaan ääneen. 

TPS on saanut samoin kovia paluumuuttajia Aurajoen varrelle. Kapteeniksi nimetty Tomi Kallio ja ruotsalaispuolustaja Henrik Tallinder tuovat kokemusta ja johtajuutta TPS-koppiin. Tähän kun lisää vielä Petteri Nummelinin sekä JYP:stä tulleen Eric Perrinin, Palloseuran otteet eivät jää ainakaan kokemuksesta uupumaan.    

Arvio ottelusta: Juho Hirvonen

Lauantaina kaksi suoraviivaista joukkuetta kohtaavat, joten kansalle on tiedossa viihdettä. TPS:n puolustaminen on ollut CHL-otteluissa vielä keskeneräistä, mutta se on mennyt parempaan suuntaan ja tulee olemaan varmasti yksi Selinin pelikirjan kulmakivistä.

Paperilla TPS on selkeästi vieraita edellä. Kausi on kuitenkin vasta alkanut, joten yllätyksiä nähdään. Pelitavat ovat molemmilla vielä hakusessa, mikä antaa yksilötaidolle suuremman roolin. TPS:llä on varmasti kova näytönhalu osoittaa, että kurssi on nyt kääntynyt. Mikäli latautuminen ei mene yli, on Palloseura vahvoilla avaamaan kautensa kotivoitolla.

Seuraa Heitä

Tomi Kallio #71 |

Laitahyökkääjä

Jos johonkin TPS voi nojata, on se kapteeni Kallio. Mies toivotettiin jo CHL-ottelussa tervetulleeksi kotiin, mutta avausottelu Liigassa kotiyleisön edessä nostaa varmasti kaiken nähneen Kallionkin karvat pystyyn. Vaikka vauhti on hieman hiipunut, kuuluu 38-vuotias laitahyökkääjä edelleen Liigan tähtipelaajiin.

Sakari Manninen #65 | AHL

Keskushyökkääjä

Manninen naulasi avausottelussa Pelicansia vastaan 1+1 tehot, ja takoi pöytään melkoisen "statementin" omasta osaamisestaan. Siirto Kärpistä HPK:hon voi nostaa hyvällä peliälyllä varustetun keskushyökkääjän Liigan eliittiin. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun Hämeenlinnassa leivotaan kärkiseurassa vähälle peliajalle jääneestä lupaavasta pelurista kansainvälisen tason huippupelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle