KalPan vuoro yrittää kumota kotilumous

LIIGA / Ennakko
KalPa matkaa Ouluun haastamaan Kärpät kärsittyään heille kotonaan jatkoaikatappion aiempana iltana
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Kärpät ja Kalpa kohtaavat toistamiseen Liigan avauskierrosviikonloppuna KalPan matkatessa lauantaiksi Ouluun hakemaan täyttä pistepottia ja revanssia perjantaisesta jatkoaikatappiosta. Pelistä on aiemman kohtaamisen tapaan odotettavissa tiukka ja vähämaalinen ottelu.

Kärpät ja KalPa pelasivat Liigan avauskierroksella tasaisen ottelun joka jatkui pitkään Kärppien johdossa Mika Niemen ensimmäisessä erässä kahden miehen ylivoimalla tekemän avausmaalin turvin. Seuraavaa maalia saatiin jännätä viimeisille minuuteille saakka, sillä KalPan tasoitus syntyi SaiPasta Kuopioon tälle kaudelle siirtyneen Jesse Mankisen tehdessä tasoitusmaalin alle neljä minuuttia ennen loppusummeria. Tasoituksen myötä joukkueet pääsivät heti kauden avausottelussa kokeilemaan 3 vs. 3 –jatkoaikauudistustusta, joka päättyi Kärppien Markus Nutivaaran upeaa yksilösuoritusta seuranneeseen maaliin ja Kärppien voitokkaaseen kaudenavaukseen.

Perjantaisella jatkoaikavoitollaan Kärpät katkaisivat koko viime kauden kestäneen tilastoilmiön, jossa Kärppien ja KalPan välisissä otteluissa kotijoukkue on joka kerta poistunut voittajana varsinaisella peliajalla. Tällä kaudella joukkueet ovat pelanneet vastakkain avauskierroksen lisäksi yhden harjoitusottelun, joka päättyi voittolaukauskilpailun myötä KalPan voittoon.

Joukkueiden viimeisimmät neljä keskinäistä ottelua ovat kaikki päättyneet kaikki yhden maalin erolla voittajan tehdessä korkeintaan kolme maalia, joten ennusmerkit viittaisivat että myös tänään näemme ottelun joka on sekä tasaväkinen että melko vähämaalinen joukkueiden aloittaessa kamppailun toista kertaa alle vuorokauden sisällä. 

Mikäli ottelu venyy jälleen jatkoajalle, on Kärpillä materiaalin osalta paremmat mahdollisuudet ottaa jälleen kaksi pistettä KalPan nenän edestä. Tästä hyvä esimerkki oli perjantaisen ottelun jatkoaikamaali, jossa Ivan Humlin syöttöä seurasi puolustajanuorukaisen Markus Nutivaaran kylmänviileä kiekonkäsittely yhdistettynä varmaan viimeistelyn joka kuvastaa kuinka tärkeitä yksilösuoritukset ovat kun pelataan voittomaalista kolme kolmea vastaan.

Seuraa Heitä

Sami Aittokallio #74 |

Maalivahti

Erittäin vahvan CHL-lohkovaiheen jälkeen Liigakausi alkoi mallikkaasti, eikä haparointia ole odotettavissa lauantainakaan. Potentiaalia Liigan kärkimaalivahdiksi tällä kaudella.

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Paluu Raksilaan viime keväältä, mutta nyt vieraan nutussa. Kärpissä Davis ei täyttänyt odotuksia aiemmalla kaudella ja hakee nyt uutta nostetta KalPan kokoonpanossa jossa sai aiemmassa ottelussa vastuuta myös 3 vs. 3 -ylivoimalla. Aika näyttää palaako mies SaiPa-kautensa tasolle jolla ylitti kahdenkymmenen maalin rajapyykin runkosarjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle