Pohjamutaan vai pudotuspeleihin − HPK kohtaa Pelicansin

LIIGA / Ennakko
HPK:n veräjänvartija vaihtui, mutta vastuu säilyy.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK ja Pelicans kohtaavat toisensa viimevuotiseen tapaan kauden avauksessa. Molemmat joukkueet jäivät edellisellä kaudella pudotuspelien ulkopuolelle ja lähtevät nyt kiillottamaan ryvettyneitä kilpiänsä. Pelicans lähtee nostamaan profiiliaan rymistelevänä joukkueena ja HPK aikoo luottaa vauhdikkaaseen pelityyliinsä.

HPK:sta lähti urakalla kokemusta ja pisteitä tehtailleita pelimiehiä. Tälle kaudelle mukaan saatiin nimekkäitä konkareita ja potentiaalisia pelimiehiä.

Joukkueen kapteeni Riku Hahl ja Antti Miettinen tuovat joukkueen nuoremmille pelaajille kullanarvoista kokemusta ja esimerkkiä.

Ulkomaan vahvistukset Patrick Holland, Peter LeBlanc ja Vojtech Polak tuovat osaltaan kokemusta ja pelisilmää joukkueeseen.

Ässiä vastaan pelattua ottelua lukuunottamatta HPK:n harjoitusottelut olivat varsin niukkamaalisia. Juuse Saros oli edellisellä kaudella joukkueen kulmakivi ja piti sitä pystyssä vaikeina aikoina.

Korvaajaksi maaliin palkattiin kokenut Jere Myllyniemi, jonka merkitys korostuu, jos maalihanoja ei saada joukkueessa auki.

HPK:lla on tavoite antaa luovuudelle tilaa, ja pelata vauhdikasta, iloista ja kannattajia viihdyttävää kiekkoa. Nuoret pelaajat saavat siis näyttää osaamistaan ja tehdä ratkaisuja "pelikirjan äärilaidalta".

Joukkueen vanhemmat ja kokeneemmat luovat kuitenkin rungon joukkueelle, jonka tavoite on pudotuspeleissä.

Pelicansin uudet kasvot

Pelicansin harjoitusotteluissa syntyi runsaasti enemmän maaleja. Mieleenpainuvin niistä oli kotiyleisölle varmasti ottelu JYPiä vastaan.

Pelicans on mainostanut pelaavansa tulevalla kaudella röyhkeää ja rosoista peliä, jolla joukkue haluaa palauttaa uskottavuuden lahtelaiseen kiekkoiluun.

Tuoreen kapteenin Antti Erkinjuntin mukaan taistelu sijoituksista on etusijalla, eikä tällä kaudella ruopata pohjamutaa.

Jos joukkueen johto onnistuu tasapainoilemaan jäähyjäkin tuottavan peli-ilmeen sekä pisteitä tuottavan pelitavan kesken, niin katsomosta löytyy kosolti tyytyväisiä katsojia.

Joukkueen päävalmentaja Petri Matikainen on korostanut kuitenkin pitkäjänteistä työtä. Mielessä tulee pitää koko ajan "punainen lanka", jota yksittäiset tulokset tai kenttätapahtumat eivät saa hämärtää.

Vuosi sitten Pelicans vei niukasti voittomaalikilpailussa kauden avauksen, kun HPK:lle syyskaudella tutuksi tulleen tavan mukaan Zach Hamill ensin tasoitti pelin juuri ennen varsinaisen peliajan loppua.

Seuraa Heitä

Eetu Tuulola #82 | HPK

Laitahyökkääjä

Harjoitusotteluissa kaksi maalia tehnyttä ja peräänantamattomasti kiekosta taistelevaa Eetu Tuulolaa kannattaa pitää silmällä. Kokenut kapteeni Riku Hahl on arvellut nuorukaisen tekevän läpimurron tulevalla kaudella.

Anrei Hakulinen #94 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Mestiksessä kovaa tulosta tehnyt pelaaja on kärsinyt loukkaantumisista. Kunnossa ollessaan tulosta tulee, ja sen on kertonut harjoitusotteluidenkin tilastot.

» Lähetä palautetta toimitukselle