U18: Pikkuleijonat metsästää Latvian päänahkaa - "Samalla tavalla jatketaan"

MAAJOUKKUE / Ennakko
Pikkuleijonat janoaa Latvian päänahkaa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Tänään sunnuntaina Pikkuleijonat kohtaa Latvian. Latviasta ennakoitiin alkulohkon heittopussia, mutta baltialaiset ovat pysyneet yllättävänkin hyvin isompiensa mukana kahdessa ensimmäisessä ottelussaan.

Pikkuleijonat on esittänyt hyviä otteita kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Tšekkiä ja Sveitsiä vastaan. Viisikot ovat toimineet ja erikoistilanteet ovat olleet erinomaisella tasolla. Omassa päässä on välillä tullut heikkoja suorituksia, mutta Pikkuleijonat on onnistunut hoitamaan ne kunnialla hyvää peliä maalilla pelanneen Veini Vehviläisen johdolla.

Viisikot ovat toimineet hyvin, eikä Pikkuleijonien pääkäskijä Mika Marttila näe syytä muuttaa niitä. Latviaa vastaan maalilla saatetaan kuitenkin nähdä Helsingin IFK:n Christian Heljanko.

− Varmaan samoilla koostumuksilla jatketaan Latviaa vastaan. Katsellaan vielä maalivahtipeliä, josko siihen tulee muutosta, Marttila kertoo.

Latvia ei kuitenkaan ole mikään onneton kiekkoporukka. Sen ovat osoittaneet muutamat ensimmäiset ottelut. Myös Marttila tietää, että Latvia täytyy ottaa vakavasti.

− Latvia teki kuusi maalia Kanadan verkkoon. Tšekkejä vastaan peli oli kymmenen minuuttia ennen loppua 2-1. Siellä on hyvää yksilötaitoa ja meidän täytyy omassa palaamisessamme autaa kavereita.

Veeti Vainio lähtee luottavaisena Latvian kaatoon.
Veeti Vainio lähtee luottavaisena Latvian kaatoon.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

− Meidän täytyy luoda niille latvialaisille alivoimaisia tilanteita, jotka tykkäävät haastaa. Homma toimii siten, että pitää takakarvata riittävän hyvin, jolloin saadaan kaksi vastaan yksi -tilanteita. Näiden luomiseksi tuki ja tarjonta pitää saada lähelle, Marttila jatkaa analysointiaan.

Levon kautta Latvian kaatoon

Ennen Latvia-ottelua Pikkuleijonat vietti välipäivää. Suomen puolustaja Veeti Vainio avasi välipäivän kuvioita.

− Tänään on välipäivä ja otettiin vähän rennommin. Emme käyneet ollenkaan jäällä, vaan kävimme lenkillä ja venyttelimme. Saamme tänään tehdä vähän, mitä haluamme. Yhteinen ruoka meillä on tässä hotellilla, Vainio kertoi päivä ennen Latvia-ottelua.

Latviaa vastaan puolustaja Vainio lähtee luottavaisin mielin.

− Hyvät yöunet tähän väliin ja sunnuntaina katseet kohti Latviaa. Samalla tavalla jatketaan kuin tähänkin mennessä, mutta omaa pelaamista pitää vielä asteen parantaa, Pikkuleijonien puolustaja kertoi omia näkemyksiään.

Pikkuleijonat kohtaa Latvian sunnuntaina kello 15.45 Suomen aikaa.

Seuraa Heitä

Patrik Laine #29 | Columbus

Laitahyökkääjä

Laine on aloittanut turnauksen loistavasti. Nuorukainen on kerännyt kahteen ensimmäiseen otteluun vakuuttavat tehopisteet ja pelannut kentällä hyvää kiekkoa. Syksyinen Ivan Hlinka -episodi on taakse jäänyttä elämää.

Jesse Puljujärvi #18 | Pittsburgh

Laitahyökkääjä

Sai maalihanansa auki edellisessä ottelussa Sveitsiä vastaan. Potentiaalia on pelata vielä paremmin, jota Kärpät-hyökkääjältä voi odottaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle