TUTOlla on toinen ottelupallo näpeissään

MESTIS / Ennakko
KooKoon on pakko saada maalintekonsa toimimaan torstaina.
Kuva © Timo Savela
KooKoo ja TUTO jatkavat Mestiksen välieräsarjaansa kiirastorstaina. Kouvolalaiset onnistuivat selvittämään turkulaisten ensimmäisen ottelupallon tiistaina, mutta ovat edelleen selkä seinää vasten.

Edellisen ottelun ratkaisu

Tiistainen ottelu ei sopinut heikkohermoisille. KooKoo karkasi kahden maalin johtoon avauserässä reilussa 11 minuutissa ja piti johtonsa aina päätöserän 11. minuutille. TUTO tuli kuitenkin tasoihin ja pitkään näyttikin siltä, että ottelu venyy taas jatkoerään.

Mikko Lehtosen saama 2+2 minuutin jäähy reilut kaksi minuuttia ennen loppua kuitenkin kostautui. Esa Lehikoinen tykitti voittomaalin vain seitsemän sekuntia ennen päätössummeria. Täten KooKoon finaaliunelma säilyi vielä hengissä.

Kuudennen ottelun ratkaisun avaimet

TUTO joutui tiistaina hankalaan tilanteeseen, kun maalivahdit Kaapo Kähkönen ja Kimmo Meriläinen eivät olleet pelikunnossa ja joukkue joutui hälyyttämään tilalle Sami Rajaniemen Jyväskylästä. Ei joukkue Rajaniemeen kaatunut, mutta paremminkin peli olisi voinut mennä lainavahdilta.

Maalinsuilla käydään torstainakin kova kamppailu. Kouvolalaisten Mikko Rämö on kaapannut ykkösvahdin tontin itselleen, eikä siitä hevillä luovu. TUTOn maalivahtitilanne elää vielä aloituskiekkoon saakka.

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen kiteyttää kuudennen pelin problematiikan hyvin seuran sivuilla. Uusia kujeita ei enää helpolla keksitä ja se kumpi saa tuotua jotain uutta kentälle, on vahva voittajaehdokas.

− Ei sieltä enää mitään yllätyksiä tule. Pelaajillakin on jo ihan hyvin tiedossa, mitä tuleman pitää. Ei ole Suomessa enää kovin montaa joukkuetta, jotka lätkyttävät menemään. Pelata ollaan saatu paljon ja pojatkin ovat saaneet omakohtaisen kokemuksen siitä, että kannattaa kesällä pistää pohjat kuntoon, että jaksetaan sitten keväällä pelata, Lehkonen tuumailee.

Huomionarvoista

Kaikki viisi pelattua peliä ovat olleet vaihtelevia toisiinsa nähden. Monissa peleissä on ollut tasaista, eikä yli kolmen maalin eroja ole päässyt syntymään. Toisaalta TUTO on takonut jo yhden 3-0-voiton taululle ja KooKoo on noussut ahdistelemaan turkulaisia hankalasta asemasta. Jos KooKoo tasoittaa nyt otteluvoitot, niin lauantain seitsemännestä pelistä voi tulla mitä hyvänsä.

Seuraa Heitä

Timo Pärssinen #27 |

Laitahyökkääjä

Joukkueen kapteenilla on mainio mahdollisuus johdattaa joukkonsa finaaleihin. On edelleen joukkueen kantavia voimia kumpaankin suuntaan.

Joona Karevaara #87 |

Laitahyökkääjä

Karevaara tekee paluun kokoonpanoon kahden ottelun poissaolon jälkeen. On tehnyt kymmenessä pudotuspeliottelussa viisi tehopistettä ja lisää on varaa odottaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle