Tappara hakemaan kotietua takaisin

LIIGA / Ennakko
"Jos haluat pizzaa, niin mene pizzeriaan ja jos haluat maaleja, mene maalille."
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Välieräsarja Rauman Lukon ja Tampereen Tapparan välillä jatkuu keskiviikkona. Tappara lähtee hakemaan menettämäänsä kotietua takaisin Rauman Äijänsuolta. Lukolle tilanne on edullinen. Tästä eteenpäin vain kotivoitot riittävät varmistamaan paikan finaaleissa.

Edellisen ottelun ratkaisu

Lukko oli maanantaina liikkeellä täysin muut asiat mielessä, kuin mämmi sekä pääsiäismunat ja ryösti kotiedun itselleen. Vaikka kirvesrintojen ainokaisen maalin syöttänyt Jan-Mikael Järvinen kritisoikin tuomarilinjan sallivuutta, niin suurin syyllinen tappioon oli heissä itsessään.

Ylivoimatilaisuuksia siunaantui Jussi Tapolan suojateille kaksi, eikä kumpikaan tuottanut maalia. Lukko pääsi kokeilemaan pakkopeliä kerran ja iski heti osuman. Pudotuspeleissä et voi koskaan mitään voittaa, jos erikoistilannepelaaminen ei toimi.

Tapparan pelaajista ei missään vaiheessa löytynyt aitoa himoa, halua ja positiivista hullunkiiltoa silmistä. Molempien maalien edustoilla Lukko oli kaukalon kuningas ja siitä molemmat maalit myös johtuivat, enemmän tai vähemmän.

Pääpointit neljänteen otteluun

Lukolla ei ole merkittävää viilaamista juuri missään. Sille riittää tässä ottelussa lähtökohtaisesti samanlainen suorittaminen, mitä nähtiin jo edellisessä ottelussa. Sisäinen palo, nälkä ja tahto ovat tällä hetkellä sinikeltaisten joukossa hyveitä, jonka merkkejä voi löytää kaikista pelaajista.

Tapparalla puolestaan on yksi jos toinenkin asia, jossa sen on oltava parempi. Ja paljon.

Tällä hetkellä Tappara-pelaajistossa ei ole tarpeeksi pelaajia, jotka ovat valmiita menemään maalille ottamaan iskuja vastaan. Suurin osa pelaajista välttelee suurimmalle sota-alueelle menemistä. Lisäksi A-luokan maalintekopaikat loistavat poissaolollaan raumalaisten tiiviin puolustamisen ansiosta.

Nekin vähäiset mainiot maalintekopaikat ovat jääneet käyttämättä hyödyksi. Ryan Zapolski näkee käytännössä jokaisen lähtevän laukauksen ja pystyy ne helposti poimimaan hyppysiinsä. Maskipelaaminen on ollut vähäistä. Miksi hanakasti maalille pyrkivä Masi Marjamäki ei ollut edes kokoonpanossa edellisessä ottelussa?

Tilastopoiminta

Ryan Zapolskin torjuntaprosentti on kevättään vielä jatkavista maalivahdeista paras. Kiekot ovat tarttuneet jenkkiveskarin varusteisiin 93,70 prosentin varmuudella. 

Seuraa Heitä

Joonas Komulainen #30 |

Keskushyökkääjä

165 senttiä on jääkiekossa pieni pituus ja se rajoittaa kaksinkamppailuissa, mutta vastaavasti varastosta löytyy nopeutta ja juonikkuutta. Alkaako ottamaan Ville Vahalahden paikan Lukon ylivoiman tahtipuikon pitäjänä?

Olli Palola #79 | Timrå

Laitahyökkääjä

On ollut pimennossa. Ei ole pelin ytimessä ja laukaus on jäänyt paljolti käyttämättä. Elää maaleista, tarvitsee onnistumisia ja pikaisesti. Osuuko tänään?

» Lähetä palautetta toimitukselle