Lukko lähtee haastamaan Tapparaa Ville Niemisen johdolla

LIIGA / Ennakko
Puheet on puhuttu, nyt pelataan!
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja Lukko aloittavat taistelun loppuottelupaikasta jo kolmantena keväänä peräkkäin. Molempien joukkueiden laajasta pelaajamateriaalista huolimatta suurin huomio kiinnittyy väkisinkin Ville Niemiseen, joka metsästää uralleen kruunua Tapparan sijaan Lukko-paidassa.

Tappara ja Lukko kohtaavat välierissä kolmannen kerran peräkkäin. Asetelmat ovat tasaiset. Runkosarjassa Tappara oli toinen, Lukko kolmas. Eroa joukkueiden välillä oli vain kolme pistettä. Runkosarjassa keskinäisistä otteluista Tappara otti viisi pistettä, Lukko seitsemän. Myös puolivälieristä joukkueet selviytyivät välieriin lähes identtisesti.

Yksi merkittävä ero kahteen edelliseen vuoteen verrattuna pelaa Tapparan sijaan Lukon riveissä, numero 17 Ville Nieminen. "Nemo" jos joku pystyy hilaamaan Lukon loppuotteluun - varsinkin kun raumalaisten paras pistemies Ville Vahalahti on loukkaantumisen vuoksi pois kokoonpanosta.

Sota - tai taistelu loppuottelupaikasta - ei kuitenkaan yhtä miestä kaipaa. Raumalaisten riveistä on noussut uusia vastuunkantajia. Erityisesti Olavi Vauhkonen on hyvän runkosarjan jälkeen vakuuttanut vielä paremmilla otteilla pudotuspeleissä.

Tapparan vastuunkantajat ovat olleet pudotuspeleissä samat kuin runkosarjassa. Pekka Jormakka on ollut paitsi yritteliäs myös tehokas. Sähäkkä laituri on kirvesrintojen paras pistemies. Olli Palola on viime keväästä poiketen pystynyt pitämään maalivireensä yllä myös pudotuspeleissä.

Ottelusarjassa HIFK:ta vastaan Tapparan puolustuspelaaminen oli ajoittain tuuliajolla. Kahdessa viimeisessä pelissä oikea taisteluilme kuitenkin löytyi. Lukkoa vastaan samanlaista heräämistä ei kannata montaa peliä pantata.

Erikoistilanteissa Tapparalla on rutkasti parannettavaa. Ylivoima on ollut yhtä tehotonta kuin runkosarjan alussa, mutta myös kirvesrintojen alivoima on alkanut tökkiä.

Maaleja todennäköisesti tehdään vähemmän kuin puolivälierissä, joten toimiva ylivoima tai haparoiva alivoima saattavat ratkaista ottelun.  

Seuraa Heitä

Jukka Peltola #81 |

Laitahyökkääjä

Ville Niemiseltä kapteeninvastuun perinyt Peltola on Tapparan taistelun ruumiillistuma. "Jugi" lyö kroppansa likoon joka tilanteessa ja pystyy ratkaisemaan pelejä myös hyökkäyspäässä.

Ville Nieminen #17 |

Laitahyökkääjä

Taatusti Hakametsän seuratuin pelaaja. Tappara-ikoni pelaa uransa viimeistä kautta ja yrittää johdattaa Lukon loppuotteluihin kasvattajaseuransa kustannuksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle