Jatkuuko Tarkkien sota?

LIIGA / Ennakko
Joko Tarkkien sota on ohi?
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Pääsiäisen päätteeksi Oulussa nautitaan kiekkoviihteestä parhaimmasta päästä, kun runsasmaalista välieräsarjaa pelaavat Kärpät ja JYP tappelevat toisesta kiinnityksestä liigafinaaleihin. Molemmat ovat tähän mennessä voittaneet kotiottelunsa maalein 5-4.

Kaksi yhdeksän maalin peliä peräkkäin on tässä vaiheessa kautta on pienoinen ihme. Tämä selittyy molempien joukkueiden äärimmäisen tehokkaalla ylivoimapelaamisella, maalintekotehokkuudella sekä puolustusvirheillä. Näillä maali- ja torjuntamäärille kummankaan maalivahdin ei voi myöskään katsoa onnistuneen.

Kärpät on ollut täysin ykkösylivoimansa ja Joonas Kemppaisen johtaman hyökkäysvitjan varassa. Tutkapari Kemppainen - Joonas Donskoi dominoi tällä hetkellä liigaa melkein miten tahtoo. JYP ei ole saanut Kemppaisia kuriin, joten jatkoa ajatellen oleellisin kysymys kuuluu: pystyykö JYP voittamaan Kärppien muut kentälliset niin paljon, että se kompensoi Kemppaisten tuhot.

Tähän mennessä se ei ole ollut JYPille kovin vaikeaa. Muista kärppäketjuista hyviä suorittajia ei ruuhkaksi asti löydy. Kärppien koko ulkomaalaisosasto on aivan yössä varakapteeni Ivan Humlin johdolla. Seitsemän pelin jälkeen tšekkihyökkääjä hiihtelee edelleen kiikaritehoin 0+0 ja tehotilasto rumasti viisi pykälää pakkasella.

JYP pystyy iskemään Kärppiä laajemmalla rintamalla. Etenkin Jani Tuppurainen ja Markus Hännikäinen vaikuttavat olevan tällä hetkellä aivan karmean kovassa vireessä. Tuppurainen lienee maanantaina tulta ja tappuraa vapauduttuaan yhden ottelun pelikiellosta, jonka hän sai ensimmäisessä kohtaamisessa niitattuaan Lasse Kukkosen laittomasti laitaan.

Maanantain ottelun mielenkiintoisin kysymys on se, onnistuvatko joukkueet tilkitsemään vihdoin peräpäänsä ja tukahduttamaan maalitehtailun.

Kärppien kokoonpanoon liittyy myös monta mielenkiintoista kysymysmerkkiä. Säilyttääkö Huml edelleen paikkansa kokoonpanossa? Pystyykö lauantaina huilannut Kukkonen pelaamaan? Jos kärppäluotsi Lauri Marjamäki seisoo "parhaat pelaa"-teesinsä takana, muutoksia pitäisi kokoonpanossa tapahtua.

Kaikkein mielenkiintoisin kysymys liittynee kuitenkin maalivahtivalintaan. Joko Tarkkien sota tuli tiensä päähän? Luisteleeko kärppämaalille jälleen Tomi Karhunen

Seuraa Heitä

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Jos mahtuu vielä pelaavaan kokoonpanoon, niin nyt pitää alkaa tapahtumaan. Pudotuspelit ovat tšekkihyökkääjältä menneet tähän mennessä sen verran pahasti ohi.

Jani Tuppurainen #10 | Grenoble

Laitahyökkääjä

Puolen Suomen paliskunnasta kotoisin olevalla huppuvireisellä Tuppuraisella on näyttöhalut aivan tapissa. Ja helppo on näyttää hauista, kun on jotain mitä esitlellä. Alati vaarallinen, mutta pysyykö tunnelataus kurissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle