KalPa pakkovoiton edessä Niiralan montussa - sarja katkolla Lukolle

LIIGA / Ennakko
Maalin edestä luulisi löytyvän painikavereita myös maanantain kamppailussa.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Lauantain tasainen kamppailu kääntyi lopulta Lukon voitoksi ja sarja on nyt katkolla raumalaisille. Kesäloman välttääkseen KalPan täytyy pitää hölmöilyt minimissä. Juuso Riikola palaa pelikiellon jälkeen vahvistamaan kuopiolaisten takalinjoja.

Edellisen ottelun ratkaisu

Lauantain ottelu oli jo menossa jatkoajalle, mutta Lukon Janne Lahti iski raumalaisten voitto-osuman reilu pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja vain 23 sekuntia KalPan tasoittavan 2−2 -osuman jälkeen. Kuopiolaiset tulivat ottelussa kahdesti maalin takaa rinnalle, mutta kova taistelu ei aivan riittänyt.

Päävalmentaja Pekka Virta harmitteli ottelun jälkeen, että hyvästä taistelusta huolimatta joukkue hölmöili voiton Lukolle. Janne Lahden maalin jälkeen KalPa haki tasoitusta, mutta otti vielä jäähyn väärästä vaihdosta 25 sekuntia ennen ottelun loppua.

Lukolle voitto oli iso, sillä KalPa oli tullut tasoihin otteluvoitoissa kahden peräkkäisen voiton myötä. Kummankin joukkueen maalit syntyivät vastustajan tekemistä selkeistä virheistä.

Pääpointit kuudenteen otteluun

KalPalla ottelun kuva on selvä. Voitto täytyy kaivaa vapaalla tyylillä, muuten alkaa kesäloma. Juuso Riikola on kärsinyt pelikieltonsa ja saapuu vahvistamaan kilpipaitojen puolustuspäätä. Tätä apua joukkue kaipaa.

Etenkin tässä vaiheessa sarjaa henkinen puoli nousee erittäin suureen rooliin. Molemmat joukkueet tekivät lauantain ottelun viimeisessä erässä tukun virheitä ja vastustaja rankaisi niistä tekemällä maalin. Virheiden minimointiin pystynyt joukkue tulee suurella todennäköisyydellä voittamaan ottelun.

Lukolla on rutkasti enemmän pudotuspelikokemusta, mutta KalPa on etenkin kolmessa viimeisimmässä ottelussa taistellut mallikkaasti.

Tilastopoiminta

Sarja jatkoi lauantaina tutulla kaavalla: avausmaalin tekijä on voittanut ottelun kaikissa viidessä kamppailuissa.

KalPan Michal Birner on iskenyt maalin kahdessa viimeisimmässä ottelussa. Sitä ennen tšekkihyökkääjällä oli 19 ottelun mittainen maaliton jakso.

Seuraa Heitä

Kasperi Kapanen #42 | St. Louis

Laitahyökkääjä

Päässyt jo aivan hyvin pisteiden makuun pudotuspeleissä, mutta maalit puuttuvat. Maanantaina on paikka ottaa isompaakin roolia, muuten ottelu voi jäädä kauden viimeiseksi kotiyleisön edessä.

Toni Koivisto #22 |

Laitahyökkääjä

Iski lauantaina erittäin komean osuman KalPan Samu Perhosen selän taaksen. Muutenkin ollut pudotuspeleissä hyvällä pelipäällä mistä tehot 2+4=6 niin ikään kertovat.

» Lähetä palautetta toimitukselle