Lähtökohdat Slovakia-otteluun: Ykkösketju herätys!

MAAJOUKKUE / Ennakko
Slovakian kanssa Suomella ei pitäisi tehdä näin tiukkaa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suomi kohtaa illalla Slovakian. Yhdysvaltoja vastaan Suomi joutui tekemään täyden päivätyön pisteensä eteen, mutta Slovakiaa vastaan iltapuhteen pitäisi olla astetta helpompi.

Lauri Meriläinen: Suomi avasi turnauksensa Yhdysvaltoja vastaan ihan hyvällä esityksellä. Hannu Jortikka kehui ottelun jälkeen erityisesti Juuso Ikosta, mutta jäikö sinulle mieleen jokin tietty pelaaja positiivisessa mielessä? Ainakin kärppätrio painoi joka vaihdossa pelin Kanadan päätyyn.

Miika Arponen: Jesse Puljujärven onnistuminen ei liene ollut kenellekään yllätys, mutta Antti Kalaputaan ja Sebastian Ahon suoritukset yllättivät lievästi ainakin allekirjoittaneen. Erittäin vahvaa peliä koko kolmikolta.

"Takin napit kiinni nenään asti, niin ei pääse Montrealin kylmä viima yllättämään"

Lisäksi niin ikään Jortikan vuolaasti kehuma Ilves-hyökkääjä Roope Hintz oli Nuorten leijonien vahvimpia hyökkääjiä. Hän pystyi isokokoisena pelaajana antamaan fyysistä painetta, mutta aiheutti liikkuvuudellaan ja pelikäsityksellään hyviä tilanteita hyökkäyspäässäkin.

Jos jollekin jäi parantamisen varaa, niin ainakin ykkösketjun kannattaa hioa kuvioitaan kuntoon ennen Slovakia-peliä, vai mitä?

Meriläinen: Ehdottomasti. Vaikka Slovakia ottikin selvästi selkäänsä Kanadalta, tulee ykkösketjun herätä välittömästi. Avausottelussa Jortikka reagoi heittämällä ratkaisuhetkillä Kalaputaan ketjun pyörittämään ylivoimaa.

Kasperi Kapasella ei tuntunut onnistuvan mikään, ja koko ykkösketju sai myös Jortikalta pyyhkeitä ottelun jälkeen. Pekka Virran jätönjätönjättökiekko pitää nyt heittää alitajunnasta romukoppaan ja siirtyä pelaamaan kuten näissä karkeloissa kuuluukin.

Slovakia jäi Kanadan jyrän alle.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Juuse Saros pelaa Slovakiaa vastaan. Antoiko Ville Husso kuitenkin sellaiset näytöt, että ennakkoon HPK-vahdille kaavailtu ykkösvahdin viitta vaihtaa kantajaa?

Arponen: Ei nyt aleta tehdä yhden pelin perusteella liian kauaskantoisia johtopäätöksiä. Kuten jo ennen turnausta totesin, Saros on ykkösvahti, kunhan vain pelaa omalla tasollaan.

Uskoisin maalivahtikuvion olevan muutenkin jo nyt selvää kauraa. Saros pelaa Slovakiaa ja Kanadaa vastaan, ja Husso saa vielä toisen torjuntavuoron Saksa-ottelussa. Sen jälkeen tolppien väliin luistelee kuumempi maalivahti, eli oletusarvoisesti Saros.

Käännetään katseet tämän illan otteluun. Slovakit olivat täysin vastaantulijoita eilen Kanadan kanssa. Millaisena näet heidän mahdollisuutensa Suomea vastaan?

Meriläinen: Kanadaa vastaan Slovakia pelasi arkailevaa, jopa pelokasta kiekkoa. Alkujännitys on nyt kuitenkin karistettu pois, joten joukkue on varmasti vapautuneempi. Avausmaali vastustajalle ja Leijonilla saattaa olla edessään hankala ottelu.

En kuitenkaan ole tippaakaan huolissani. Kanadaa vastaan Slovakia ei esittänyt edes pilkahduksia mistään sellaisesta, josta pitäisi murehtia. Takin napit kiinni nenään asti, niin ei pääse Montrealin kylmä viima yllättämään Leijonia.

Arponen: Oikeassa olet. Slovakialla on muutama tälle tasolle ihan varteenotettava pelimies, mutta suuri osa joukkueesta pelaa aivan väärissä kisoissa. Erityisesti maalivahtiosasto vaikutti siltä, että kaikki sekä A- että B-nuorten SM-liigan vakiokokoonpanojen maalivahdit ovat heittämällä astetta heitä parempia.

Suomi ja Slovakia iskevät yhteen Montrealin Centre Bell -areenalla Suomen aikaa kello 23.

» Lähetä palautetta toimitukselle