Pikavauhdilla toiseen kohtaamiseen - kipsaako Kärpät edelleen?

LIIGA / Ennakko
Oulussa haettiin jo asetelmia.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net

Perjantain ottelun viivästymisen vuoksi joukkueilla on lyhyempi valmistautumisaika tasauskierroksen toiseen osaotteluun. Lainavarusteista huolimatta loukkaantumisilta vältyttiin, joten kaikki perjantain pelimiehet ovat todennäköisimmin pelikunnossa.

Muutoksia kokoonpanoihin saattaa silti tulla. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki muokkasi ketjujaan jo perjantaina kolmanteen erään. Pasi Arvonen on sekoitellut pakkaa aiemmissa otteluissa useaan kertaan.

Maalivahtien taistelussa Tomi Karhusella on revanssin paikka. Hivenen epävarmasti pelannut kärppävahti jäi selvästi Juuse Saroksen varjoon, vaikka ennakkoasetelmat olivatkin oululaisen puolella. Loukkaantumisesta toipunut Iiro Tarkki saattaa saada torjuntavuoron.

Kärppien peli on ollut tahmeahkoa. Takana ovat jatkoaikavoitot TPS:stä ja Lukosta sekä putoaminen CHL:stä Frölundaa vastaan. Lisäksi HPK jätti Kärpät kotiluolassaan nollille ensimmäistä kertaa sitten syyskuun 14. päivän. Nämä tekijät varmistavat sen, että Rinkelinmäellä kaukaloon astuu sisuuntunut oululaisryhmä. 

Meneekö lataus yli vai löytääkö Kärpät jälleen tavaramerkikseen muodostuneen kliinisen pelitavan? Raksilassa joukkue oli kipsissä ja rennosti pelannut HPK vei kolme pistettä helposti.

HPK:n kannalta on hyvä seikka, että ykkösketju on jälleen herännyt. Pisteettömän joulukuun jälkeen kultakypärä Jesse Saarinen on neljän ottelun pisteputkessa. Eero Somervuori katkaisi seitsemän ottelun maalittoman putkensa. Marek Viedenskyn sijaan laitureiden keskellä Oulussa pelasi Tuomas Vänttinen.

Seuraa Heitä

Otto Paajanen #13 | KooKoo

Keskushyökkääjä

Iski pitkästä aikaa maalin. Nelosketjun puurtaja muodostaa yhdessä Juha Koiviston kanssa loistavan alivoimakaksikon.

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Käy Hämeenlinnassa usein kuumana, mutta myös peli kulkee. On jälleen varmasti kotiyleisön hampaissa. Uhkuu näyttöhaluja perjantain tappion jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle