Kolmas kerta toden sanoo

LIIGA / Ennakko
Antti Jaatinen on yksi Pelicansin sairastupalaisista.
Kuva © Erno Laisi, erno.laisi@jatkoaika.com
Lahden Pelicans saa lauantaina jälleen vastaansa SaiPan. Tammikuun tasauskierroksen toinen osa on joukkueiden kolmas kohtaaminen viikon sisään.

SaiPa on tammikuun puolivälin tuntumassa tullut jälleen kerran lahtelaisille erittäin tutuksi. Viikon sisään Pelicansin ainoa vastustaja on ollut Lappeenrannasta.

Lahtelaisittain kohtaamisista ei varsinaisesti ole jäänyt kerrottavaa jälkipolville, korkeintaan huonoa esimerkkiä. Neljän ottelun tappioputkessa kyntävä Pelicans on jäänyt SaiPan jalkoihin suvereenisti 1−4 ja 2−6.

Tilannetta ei helpota se, että pussinokat juuri ja juuri syksyn loukkaantumissumasta selvittyään syöksyivät samantien uuteen. Pelicansin miehistöstä sairastuvalla on tällä hetkellä kymmenen pelaajaa. Toipilaina ovat muunmuassa Juha Leimu ja Jyväskylästä Lahteen siirtynyt, heti alkajaisiksi pisterohmun roolin napannut Antti Jaatinen.

SaiPan kannalta tilanne näyttää kirkkaalta. Alla on kolme voittoa, joista kaksi tasausvastustaja Pelicansista. Lappeenrantalaiset ovat viimeksi voittaneet Lahdessa lokakuussa 2010, mutta lauantaina tämän tilaston muuttamiseen tarjotaan tilaisuutta kultalautasella.

Pelicansin mahdollisuus säilyttää pisteet Lahdessa eivät kuitenkaan ole täysin olemattomat. Lahtelaisten valttikortti löytyy nimittäin maalilta. Perjantaina 42 kertaa torjunut Janne Juvonen on kauden aikana osoittautunut elintärkeäksi.

SaiPan vahvuus löytyy toimivasta ylivoimapelistä ja perjantainakin lahtelaisia kurittaneesta ulkomaalaisketjusta. David McIntyre, Chad Rau, Dave Spina ja Brian Salcido tekivät tasausten ensimmäisellä kierroksella yhteensä kahdeksan tehopistettä.

Pelicansin kokoonpanosta lauantaina uupuu Jere Myllyniemi, Eetu Sopanen, Juha-Pekka Pietilä, Niko Tuhkanen, Vili Sopanen, Anrei Hakulinen, Miska Siikonen, Jesse Rohtla sekä Antti Jaatinen aiemmin mainittujen Leimun ja Jaatisen lisäksi.

SaiPan miehistöstä vajetta on reilusti vähemmän. Toipilaina lappeenrantalaisten leiristä ovat vain Johan Larsson ja Simo-Pekka Riikola.

Seuraa Heitä

Janne Juvonen #30 | Ambri-Piotta

Maalivahti

Nuori maalivahti on Jere Myllyniemen loukkaannuttua osoittanut olevansa joukkueelleen vähintään yhtä arvokas. Juvonen on viime aikoina kannatellut joukkuettaan urheasti.

David McIntyre #7 |

Keskushyökkääjä

McIntyre tykitti perjantaina Lappeenrannassa tehot 2+1. McIntyren ketju saattaa lauantainakin olla pussinokille kova pala.

» Lähetä palautetta toimitukselle