Viimeisen kotietupaikan metsästys

MESTIS / Ennakko
TUTO pääsi juhlimaan SaPKoa vastaan viidesti.
Kuva © Antti Varonen
JYP-Akatemia lähtee kamppailemaan lauantai-iltana viimeisestä kotietupaikasta pudotuspeleihin. Vierasjoukkue TUTO taas varmisti omansa jo perjantain kierroksella, mutta turkulaiset käyvät tiukkaa kisaa kolmannesta sijasta Kajaanin Hokin kanssa.

JYP-Akatemian kamppailu kotiedusta ei ole enää omissa käsissä. Neljännelle sijalle nouseminen vaatisi täydet kolme pistettä TUTOa vastaan, ja Kajaanin Hokin jäämisen ilman pisteitä KooKoota vastaan. Hokin ja Akatemian välinen piste-ero on kaksi pistettä.

TUTO taas varmisti kotietunsa huimalla nousulla SaPKoa vastaan perjantai-iltana Kupittaalla. Joukkue nousi 2−3-takaa-ajoasemasta 5−3-voittoon. Ainoa merkitys lauantain ottelulla turkulaisille on se, sijoittuko joukkue kolmanneksi vai neljänneksi. Hokki on kaksi pistettä TUTOa perässä ja voi vielä teoriassa nousta kolmannelle sijalle.

Jyväskylässä suurimmat ongelmat ovat olleet koko kaudelle tyypillisesti alakerrassa. Puolustus vuotaa edelleen pahemman kerran, ja joukkueen maalivahtipelin täytyisi suorittaa erinomaisella tasolla, jotta Akatemia pystyisi voiton kairaamaan.

Hyökkäys on toiminut hurrikaaniryhmällä läpi kauden mainiosti. Topi Nättisen ja Samu Markkulan tähdittämä hyökkäysosasto tekee takuuvarmasti tuhojaan illasta toiseen.

Erikoistilannepelaaminen on Jyväskylässä yksi kevään tärkeimpiä kehityksen kohteita. Alivoima on ollut hyvää, mutta ylivoimassa on vielä toivomisen varaa. Puolustusosastolla tason nostoa odotetaan etenkin Sami Nikulta, jonka otteet ovat olleet viime aikoina todella ailahtelevia.

Turussa saatiin SaPKo-otteluun loistavia uutisia, kun ykkössentteri Tuukka Pulliainen palasi joukkueen kokoonpanoon. Pulliainen toi heti uutta virtaa joukkueen hyökkäyspeliin, kun pitkään takkuillut ylivoimapeli oli perjantaina todella vahvan näköistä.

Isoa kuvaa katsoessa turkulaisten suunta on ollut viime viikkoina hyvä. Voittoja on tippunut tasaiseen tahtiin, ja joukkue on noussut Mestiksen jopa suurimmaksi mestarisuosikiksi.

Seuraa Heitä

Sami Niku #8 |

Puolustaja

Kiekollisilta taidoiltaan häikäisevä Nikun pelin taso on viime aikoina ailahdellut. Vaikka tehoja tulee, omassa päässä asenteessa on toivomisen varaa.

Iikka Kangasniemi #4 |

Laitahyökkääjä

SaPKoa vastaan 2+1 tehnyt Kangasniemi on pienestä varrestaan huolimatta jatkuvasti vaarallinen vastustajan kannalta. Pystyy ottamaan tilaisuuden tullessa hyökkäysalueen haltuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle