Lempäälässä jännitetään tulevia pudotuspelivastustajia

MESTIS / Ennakko
Kumpi joukkue saa katsella useammin kiekon lipuvan vastustajan maaliin?
Kuva © Antti Varonen
LeKi ja SaPKo päättävät runkosarjansa Lempäälän lauantai-illassa. Panosta ottelussa ei enää ole, sillä lempääläiset ovat jo varmistaneet kuudennen ja savonlinnalaiset seitsemännen sijansa. Sen sijaan tulevat pudotuspelivastustajat aiheuttavat vielä jännitystä.

LeKin runkosarja on sujunut kohtuullisen hyvin monivivahteisesta kulustaan huolimatta. Miehiä on taas liikkunut suuntaan jos toiseenkin runsain mitoin, mutta päävalmentaja Juha Juujärvi on saanut lopulta hitsattua sekalaisen konkkaronkkansa hyvin kasaan.

Kisa odottaa Mestiksen päätöskierrosta mielenkiinnolla, sillä sen pudotuspelivastustaja ei ole vielä selvillä. Se tulee olemaan jompikumpi kaksikosta TUTO ja Hokki. Lisämielenkiintoa tuo myös se fakta, että kummallakin ehdokkaalla on lauantaina vastassaan joukkue, jolla on myös panosta pelissä. Tulevaa on siis todella hankala ennustaa.

LeKi tulee otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on vain viikko aikaa, jolloin Kisa vei kolme pistettä SaPKon kotiluolasta lukemin 1-4. Joukkueen vire on muutenkin ollut melko hyvä viime aikoina ja joukkue on oppinut pelaamaan paremmin pienessä kotikaukalossaan, joten SaPKolla on edessään kova iltapuhde.

SaPKon viime pelit ovat olleet melkoista vuoristorataa. Voitot ja tappiot ovat seuranneet toisiaan ja parin viikon takainen seitsemän ottelun voittoputki on enää muisto vain. Myös aiemmin hyvin toiminut ylivoimapeli on takellellut.

Savonlinnassakin odotetaan tulevaa pudotuspelivastustajaa mielenkiinnolla. Jukurit ja KooKoo ratkaisevat päätöskierroksella Mestiksen runkosarjan voittajan ja samalla selviää kumpi joukkue saa SaPKon vastaansa sijoittumalla toiseksi. Kumpi tahansa vastaan tuleekaan, on SaPKolla edessään tiukka tilanne. Nykyvire ei tilannetta juuri helpota.

Käyttäjän lrunsas kuva

Arvio ottelusta: Leo Runsas

LeKin ja SaPKon ottelussa ei suoraa panosta ole, vaikka kummallakin onkin jännitettävää pudotuspelivastustajansa suhteen. Kotijoukkueen vire on ollut viime aikoina parempi ja kun kotietukin on palailemassa totutulle tasolle, uskon että savonlinnalaiset eivät tule pääsemään helpolla.

Lukemat tuskin tulevat repsahtamaan kovin suuriksi, sillä kummatkin joukkueet varmasti hakevat jo askelmerkkejä pudotuspeleihin. Arvioin, että LeKi tulee voittamaan 1-2 maalilla.

Seuraa Heitä

Tomi Iso-Mustajärvi #53 | KOOVEE

Keskushyökkääjä

Hyökkääjä saapui LeKiin kesken kauden KOOVEEstä ja on ollut hyvä. 20 ottelussa on syntynyt kuusi tehopistettä, mutta Tomi Iso-Mustajärven vahvuudet ovatkin kahden suunnan pelaamisessa. Miehestä on Kisalle varmasti hyötyä myös pudotuspeleissä.

Mika Mörsky #75 |

Laitahyökkääjä

Mika Mörsky on pitkästä aikaa pelannut melko ehjimmän kauden pitkiin aikoihin ja uusi piste-ennätys on jo syntynyt. Runkosarjan loppupuolella pelipaikka on vakiintunut Juuso Fosströmin vierelle kakkosketjuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle