Sensaatioon venynyt sarjanousija saa vieraita Heinolasta

MESTIS / Ennakko
KeuPan Juuso Mörskyllä on vielä saumat rikkoa 40 tehopisteen raja.
Kuva © Timo Savela
Mestiksen runkosarjan kahdeksannen paikan sinetöinyt KeuPa isännöi yhdeksänneksi jäävää Peliittoja lauantaina runkosarjan päätöskierroksella. Kohtaaminen on joukkueille kauden kuudes ja luonnollisesti samalla viimeinen keskinäinen. Voitot ovat menneet keuruulaisen sarjanousijan hyväksi 4-1.

Keuruun lauantai-illan pelissä ei ole vasten odotuksia panosta ainakaan pudotuspelipaikkoja silmällä pitäen. KeuPa saa pelata kotiyleisönsä edessä runkosarjan päätökseen levollisin mielin, Peliittojen kausi Mestiksessä sen sijaan päättyy Keski-Suomen sykkeessä.

KeuPan runkosarjan loppurutistus vailla vertaa

Ehkä jopa reilusti odotukset ylittänyt KeuPa rymistelee siis Mestiksen puolivälieriin. Sarjanousija on ennen runkosarjan huipennusta venynyt neljässä edellisessä koitoksessaan kolmesti pisteille. Etenkin päänahat JYP-Akatemiasta ja Jukureista nousevat erittäin suureen arvoon, kun tuijotetaan runkosarjan päätöstaulukkoa.

Mestis-debytantin kyseisille voitoille on pakko nostaa hattua, sillä nämä kuusi pistettä tulivat oikeastaan tärkeimpään mahdolliseen aikaan. Keskiviikkona keuruulaiset tosin taipuivat SaPKolle tiukoin 1-3-lukemin. Tuossa pelissä KeuPa oli varsin nihkeä eritoten hyökkäyspelissä.

− Tämä on maalinteko- ja maalinestopeli ja SaPKo käytti maalintekopaikat paremmin hyväksi kuin me, KeuPan päävalmentaja Kari Rautakorpi tiivisti mietteensä Jatkoajalle mittelön tauottua.

Ehdottomasti plusmerkkisen kauden pelanneen KeuPan suurin heikkous on ollut esiintyminen kotipeleissä. Joukkue on kairannut kotiyleisönsä edessä 27 kamppailussa ainoastaan 38 pistettä. Etenkin puolivälierissä tätä tilastoa on parannettava, jotta joko Jukurit tai Liigaan nouseva KooKoo olisi horjutettavissa.

Peliittojen kiri ei kantanut hedelmää

Oikeastaan koko kuluvan kauden ajan ailahdellut Peliitat tulee siis jäämään runkosarjaan. Vaikka KeuPa-pelillä ei sinänsä ole merkitystä, haluavat Lauri Merikiven suojatit taatusti päättää kautensa voittoon. Ennen lauantaita joukkue on kahden ottelun tappioputkessa.

Heinolan kiekkoylpeydelle koko kausi on ollut siis melkoista vuoristorataa, sillä esimerkiksi ennen häviökierrettään Peliitat nöyryytti kotonaan TUTOa helmikuun lopulla peräti 7-3. Tasaisuuden puute sekä varsin heikko ylivoima ovat ehkä suurimmat syyt siihen, miksi kausi loppuu heinolalaisten näkökulmasta liian aikaisin.

Lauantaina onkin jännä nähdä nimenomaan se, saako Keuruulla vieraileva nippu itsestään vielä kerran kaiken irti pystyen pitämään mahdollisen iskunsa päätössummeriin asti. Ainakin perjantain "kuolemanotteluun" Peliitat tuli erittäin hyvällä jalalla.

− Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli meiltä todella vahva. Toinen erä oli sitten puolustustaistelua, totesi Peliittojen päävalmentaja Merikivi perjantaisen ottelun tauottua.

Näkyykö pelin panoksettomuus kaukalossa?

KeuPan ja Peliittojen välisellä mittelöllä ei siis pisteiden valossa ole merkitystä. Illan isäntäjoukkue on varmistanut kahdeksannen sijansa, ja samalla paikan kevään ratkaisupeleihin. Heinolalaiset tulevat sen sijaan jäämään yhdeksänneksi.

Lauantain pelissä keuruulaisilla olisikin siis oiva sauma alkaa jo valmistautumaan puolivälieriin, kun joukkue voi pelata tavallaan levollisin mielin. Peliitat-nippu puolestaan haluaa varmasti päättää sesonkinsa miehekkäästi, vaikka se kaiken kaikkiaan pettymykseen tuleekin päättymään.

Käyttäjän mmiettinen kuva

Arvio ottelusta: Miska Miettinen

Ottelun käsikirjoitusta ja voittajaa on mahdotonta ennakoida. Jos toinen pitää kuitenkin ennakkosuosikiksi nimetä, kallistuu vaaka isäntien puoleen. KeuPalla on näytettävää siis joko Jukureille tai KooKoolle pudotuspelejä silmällä pitäen. Toki myös vierailijat hakevat varmasti kaudelleen kunniakasta päätöstä.

KeuPalle voitolla olisi hieman suurempi merkitys, joten kotijoukkue voittanee mittelön päättäen Peliittojen kauden tappioon.

Seuraa Heitä

Emppu Pulliainen #19 |

Laitahyökkääjä

Näppärä laituri osui keskiviikkona SaPKon häkkiin ylivoimalla. Mies on varsin vaarallinen hyökkäyspäässä, joten Peliittojen sekä pudotuspeleissä joko Jukurien tai KooKoon on oltava hereillä JYP-kasvatin kanssa.

Christian Silfver #3 |

Puolustaja

Liigassakin Pelicans-paidassa luutinut Silfver on yksi joukkueensa kauden parhaimmista pelaajista. Helsinkiläislähtöinen pakki on Peliittojen ylivoiman aivot, samalla HIFK-kasvatti myös dominoi heinolalaisten alakerrassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle