Vielä kerran, viimeisen kerran

MESTIS / Ennakko
Antti Rautiola ja Peliitat ovat kovan haasteen edessä.
Kuva © Kiia Aha
Legendaarinen "Kymijoen derby" jää historiaan perjantaina, kun Peliitat ja KooKoo ottavat yhteen viimeisen kerran runkosarjaottelun merkeissä. Viimeinen kohtaaminen saa arvoisensa asetelmat.

Heinolan kiekkoylpeys Peliitat on kovan haasteen edessä. Paikka pudotuspeleissä häämöttää vain neljän pisteen päässä. Lauantaina Peliitat kohtaa kovimman kilpakumppaninsa KeuPan ottelussa, joka voi ratkaista viimeisenä pudotuspeleihin pääsevän joukkueen. Jotta ratkaisu siirtyy lauantaille ja viimeiseen peliin, täytyy Peliittojen kaventaa piste-eroa vähintään yhden pisteen verran. 

Se yksi piste täytyisi saada KooKoolta, joten ennakkoasetelmat eivät ole suotuisat Peliitoille. Sitkeästi illasta toiseen taisteleva nippu on kuitenkin kertaalleen voittanut KooKoon tällä kaudella ja tälläkin kertaa voiton avaimet ovat hanskojen, tai ainakin mailan ulottuvilla. Kaiken osuessa kohdilleen Peliitat voi olla pirullinen vastustaja kenelle tahansa. Peliitat pyrkiikin saamaan hurmoksen päälle heti ottelun alussa, joten KooKoolla ei ole varaa nukkua. 

Peliitat on parantanut otteitaan kauden edetessä, eikä aikaisempien pelien kompasteluilla olekaan merkitystä sillä hetkellä, kun soturit astuvat kaukaloon perjantai-iltana. Peliitat saa onnekseen jalkeille kutakuinkin terveen miehistön, joten silläkään osastolla Peliitat ei anna ilmaiseksi mitään KooKoolle. 

Onko KooKoolla motivaatiota?

KooKoo on perjantain koitokseen lähdettäessä viiden pisteen päässä sarjan kärkipaikasta. Kouvolalaisilla on siis vielä laskennalliset mahdollisuudet rynnistää Jukureiden ohi. Kysymys kuuluukin: haluaako KooKoo tehdä sitä, vai tyytyvätkö he lepuuttamaan kärkimiehiään kahdessa viimeisessä ottelussa? Mikäli jälkimmäinen ajatus pyörii valmentaja Petri Mattilan mielessä, he antavat Peliitoille entistä enemmän saumoja yllätykseen. Fakta kuitenkin on se, että KooKoon ei ole pakko saada pistettäkään. Peliittojen on. 

KooKoo lähtee otteluun levänneenä, sillä joukkue on pelannut viimeksi viime lauantaina Jukureita vastaan. Tuon ottelun KooKoo hävisi jatkoajalla. KooKoon hyökkäyspelaaminen tökki pahemman kerran, sillä jukurimaalivahti Quemener joutui venymään kiekon tielle vain 12 kertaa. KooKoon maalia vartioinut Frederic Cloutierkaan ei ollut parhaassa iskussa, vaikka torjuikin 32 laukausta. KooKoo ei tule pääsemään helpolla Heinolassa, eikä varsinkaan jos edellä mainitut ongelmat jatkuvat. 

Peliitat ja KooKoo päättävät yhteisen Mestis-taipaleensa hienoon kiekkotrilleriin. Peliitat tulee raapimaan vähintään pisteen. Keinolla millä hyvänsä. 

Seuraa Heitä

Ville-Matti Koponen #7 |

Keskushyökkääjä

Kevään tärkeissä peleissä kapteeni astuu alustalle. Koponen tekee kaikkensa joukkueensa eteen.

Teemu Rinkinen #63 |

Laitahyökkääjä

Rinkinen teki kaksi maalia lauantaina Jukureita vastaan. Pisteitä odotetaan jälleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle