Tärkeät pisteet jaossa Mikkelissä

MESTIS / Ennakko
Onko keskiviikkoilta Jukureiden juhlaa?
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen runkosarja lähenee loppuaan, minkä vuoksi kamppailu sarjasijoituksista käy entistä kiivaampana, kun runkosarjan voitosta taisteleva Jukurit saa vieraakseen kotiedusta kamppailevan JYP-Akatemian.

Oman mausteensa kamppailuun tuo jo ovella kolkuttavat pudotuspelit. Mestiksen piikkipaikalle siirtynyt Jukurit on vain kaksi pistettä edellä Kouvolan KooKoota. JYP-Akatemia puolestaan kamppailee sijoista 3-5 yhdessä TUTOn ja Hokin kanssa, joten panokset eivät voisi olla huonommat runkosarjaottelulle. 

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana viidesti. Kamppailut olivat – etenkin alkukaudesta – hyvin tasaisia, eikä suuria maalijuhlia tuskin ole tiedossa keskiviikkonakaan. Sarjakärki Jukurit johtaa keskinäisiä kohtaamisia vain otteluvoitoin 3-2, mikä kertookin osansa JYP-Akatemian vaarallisuudesta.

Jukureiden kuntopuntarissa on havaittavissa selvä positiivinen käyrä. Loka- ja joulukuun vaikeudet ovat tipotiessään, sillä mikkeliläiset ovat taipuneet ainoastaan kahdesti vastustajalleen kymmenessä edellisessä ottelussa.

Näistä otteluista Jukurit onnistui voittamaan tärkeät kamppailut KooKoota ja TUTOa vastaan. Vaikka mikkeliläiset hävisivät niukasti LeKille ja KeuPalle, on joukkuetta erittäin vaikeaa voittaa tällä hetkellä.

JYP-Akatemian edelliset kymmenen ottelua kalpenevat hieman Jukureille: joukkue on voittanut niistä ainoastaan puolet. Mukaan mahtuu muun muassa elintärkeä vierasvoitto Kouvolasta lukemin 3-4 sekä viimeisimpänä niukka tappio KeuPalle luvuin 3-4.

Jyväskylässä ketjut vakiintuneet - Mikkelissä odotetaan taustatukea

Jyväskyläläisten suurin vaikeus on viime aikoina ollut puolustuspelaaminen. Tilannetta tuskin helpottaa se, että Jukureiden Oula Palve ja Mestiksen helmikuun pelaajaksi valittu Miikka Männikkö ovat tällä hetkellä lyömättömässä vireessä ja erittäin vaikeita pideltäviä.

Kotijoukkueen puolelta on kuitenkin tapahduttava heräämistä myös alemmista ketjuista. Loukkaantumisten jälkeen palanneiden Anthony Guttigin ja Riku Pitkäsen on ryhdyttävä antamaan taustatukea ykkösketjulle myös pisteiden muodossa.

Jukureiden ei pidä kuitenkaan unohtaa JYP-Akatemian ratkaisuvoimaa. Jyväskyläläisten tehokaksikkona häärivät Samu Markkula ja Topi Nättinen, joista jälkimmäinen viimeisteli taannoin hattutempun Kiekko-Vantaan verkkoon.

JYP-Akatemian tilannetta helpottanee myös se, että päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi on alkanut vakiinnuttamaan ketjukoostumuksia. Kemiaa onkin ollut havaittavissa muun muassa kaksikolla Mikko Virtanen-Samuel Salonen.

Mikäli jyväskyläläiset onnistuvat torjumaan Jukureiden alun rynnistyksen, on heillä mahdollisuudet ryöstää pisteet mukaansa. Kaikesta huolimatta luvassa on erittäin tärkeä ja suuri kamppailu, jonka tulosta saadaan jännittää hamaan loppuun asti. 

Seuraa Heitä

Jaakko Jokinen #16 |

Puolustaja

Puolustava puolustaja nauttii suuresta vastuusta oman maalin puhtaana pitämisessä. Väläytti tulista laukaustaan edellisessä ottelussa KeuPaa vastaan onnistuen maalinteossa.

Riku Pitkänen #27 |

Laitahyökkääjä

Loukkaantumisista kärsinyt Pitkänen oli alkukaudesta Jukureiden kovimpia tehomiehiä. Onnistuuko taitava hyökkääjä entistä seuraansa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle