KeuPa hamuaa pidempää kevättä ässä hihassaan

MESTIS / Ennakko
KeuPan maalinteko Talvisalossa ei ole ollut ruusuilla tanssimista, sillä kahdessa edellisessä kohtaamisessa verkko on heilunut vain neljästi.
Kuva © Antti Varonen
SaPKon vieraaksi saapuvalla KeuPalla riittää runsaasti panosta aina runkosarjan kalkkiviivoille saakka. Ennakkoluuloton sarjanousija on heti tulokaskaudellaan saanut positiivista ihmetystä osakseen ja yltämässä pudotuspeleihin. Pässipaidat puolestaan kamppailevat lähinnä omia demonejaan vastaan.

Äärimmilleen venyminen parin viikon takaisen seitsemän ottelun voittoputken aikana on vienyt savonlinnalaisjoukkueelta parhaimman iskykyvyn, joka on päävalmentaja Janne Sinkkosen osalta kaivettava jälleen esiin. Ilman panosta pelaavalla SaPKolla riittää siis työnsarkaa lähestyviä puolivälieriä silmällä pitäen. 

Joukkue on etenkin kärsinyt motivaation puutteesta ja kapeasta puolustuspäästä Teemu Suhosen sekä Paavo Ylipainon loukkaantumisista johtuen. Ongelmat ovat näkyneet tilastoissa, sillä edellisen viiden ottelun ajalta päästettyjä maaleja on 17 ja tehtyjä vain kahdeksan.

LeKin haettua lauantaina Talvisalosta täydet kolme pistettä, pässipaitojen vahva kotipelaaminen ei enää ole itsestäänselvyys. Joukkue ei ole kyennyt vastaamaan vierasjoukkueiden viisikkotason pelinopeuteen ja erikoistilanteiden hyödyntämiseen.

Vaisu maalivahtipeli on myös korostanut taantumista, koska joukkue ei ole saanut tolppien välistä pelillistä selkänojaa. Petteri Similän neljä viimeistä starttia ovat tuottaneet vain yhden voiton.

Keskiviikkona Antti Leskinen lienee todennäköisempi valinta maalin suulle, sillä mies oli edellisen voitokkaan KeuPa-ottelun yksi hahmoista muutamalla ratkaisevalla pelastuksellaan.

Jatkuvatko yllättäjän yllätykset?

Keuruulla on ollut positiivinen peli-ilme Jussi Tupamäen tehtyä tilaa joukkuetta jo viime kaudella valmentaneelle Kari Rautakorvelle. KeuPa on kahden peräkkäisen voittonsa ansiosta hankkinut neljän pisteen etumatkan Peliittoihin nähden.

Viime perjantain voitto Jukureista ei kuitenkaan saa hämätä liikaa, sillä mikkeliläisjoukkue hävisi lopulta kaikki kolme joukkueiden välistä kohtaamista Keuruulla. Yksi osasyy lienee omalaatuinen kaukalo, joka on tuottanut kauden mittaan vaikeuksia jokaiselle joukkueelle. 

Uran parasta kautta pelaavan Kaarlo Jormakan poissaolo on tuntemattomasta syystä venynyt jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Matias Kiiskinen on puolestaan harjoitellut joukkueen mukana, joten mies on valmis takaisin tositoimiin Rautakorven tarpeen mukaan.

Rauman Lukon A-junioreista lainalle saapunut Antti Karjalainen pysäytti heti ensimmäisissä peleissään perjantaina Jukurit ja lauantaina JYP-Akatemian. Karjalainen on jatkossa joukkueen ehdoton valttikortti hyvien esitysten poikiessa vastuuta.

Muilta Lukko-vahvistuksilta, Aleksi Saariselta, Roni Seväseltä ja Rasmus Smedbergiltä perjantain ottelu oli hajuttomampi esitys. KeuPan pudotuspelipaikka vaatiikin kolmikon osalta enemmän panosta.

Seuraa Heitä

Rasmus Hämäläinen #62 |

Laitahyökkääjä

Hämäläisen peliaika on kuluneella kaudella kertynyt pääasiassa lisähyökkääjän roolissa. Vastuu siis kasvaa Janne Sinkkosen alaisuudessa pikkuhiljaa, kenties ensi kautta silmällä pitäen?

Tomi Mustonen #24 |

Laitahyökkääjä

Mustonen osoitti olevansa hehkutuksen arvoinen tehdessään viime lauantaina Jyväskylässä 2+1. Vire lupaa hyvää KeuPan kevättä ajatellen, koska ratkaisuvoimaa ei ole liikaa tarjolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle