Jyväskylässä Keski-Suomen kauden kahdeksas derby

MESTIS / Ennakko
Juhliiko Taneli Maasalon kipparoima KeuPa Mestiksen runkosarjan viimeisessä derbyssä?
Ennen lauantain pelejä Mestiksessä kolmantena oleva JYP-Akatemia isännöi kahdeksannelta sijalta löytyvää KeuPaa Keski-Suomen ainakin toistaiseksi viimeisessä derbyssä. Kohtaaminen on joukkueille jo peräti kahdeksas keskinäinen voittojen ollessa jyväskyläläisten hyväksi 5-2.

Lauantai-illan ottelusta ei panosta puutu. Hokki ja TUTO hengittävät aivan JYP-Akatemian perässä, joten kotijoukkueella on puolustettavanaan puolivälierien kotietupaikka. Debyyttikauttaan Mestiksessä pelaava KeuPa puolestaan yrittää sinetöidä kahdeksannen sijansa.

JYP-Akatemia mässäillyt maaleilla

Yllättävänkin korkealla Mestiksessä edelleen porskuttava JYP-Akatemia on voittanut viidestä edellisestä taistostaan neljä. Maaleja näissä otteluissa Jukka Ahvenjärven luotsaama miehistö on iskenyt käsittämättömät 26 kappaletta.

Keskiviikkona TUTO:a vastaan viidesti antautuneet keskisuomalaiset eivät kuitenkaan esittäneet läheskään parasta osaamistaan. Joukkueen puolustus oli pahasti levällään normaaliin tasoon verraten, ja maalivahti Dennis Saikkonen joutuikin huhkimaan tontillaan turhan yksin.

Mestiksen kolmanneksi paras kotijoukkue JYP-Akatemia on viidessä edellisessä Jyväskylän pelissään hieman jopa ailahdellut. Vaikka sillä nyt onkin kahden kotiottelun voittoputki, koki se ennen putkea kolme tappiota peräjälkeen päästäen 15 maalia.

KeuPa venyi keskiviikkona jättipaukkuun

Sarjanousija KeuPa järjesti edellisessä kamppailussaan lähes sensaatiomaisen paukun jättämällä kärkijoukkue Jukurit nollille niin pisteiden kuin maalienkin merkeissä. Tuo mittelö oli uhrautuvasti pelanneiden keuruulaisten kannalta todellista puolustustaistelua.

Lukosta lainalla oleva nuori kassari Antti Karjalainen pelasi itsensä varmasti keuruulaisten sydämiin venyen pikkumustan eteen peräti 41 kertaa. KeuPa oli ainakin tilastojen valossa hyökkäyspelissä aseeton, kun Jukurien Tadeas Galansky joutui torjumaan vain kymmenen kertaa.

Tällä kaudella ainoastaan 33 ylivoimamaalia iskenyt KeuPa ei ole voittanut kymmenessä viimeisessä vieraskoitoksessa kertaakaan varsinaisella peliajalla. Keuruulaisten onkin saatava tähän tilastoon muutos mahdollisia pudotuspelejä silmällä pitäen.

Käyttäjän mmiettinen kuva

Arvio ottelusta: Miska Miettinen

Pelistä tulee oletettavasti viihdyttävä, sillä kolmannesta sijasta kynsin ja hampain vääntävällä JYP-Akatemialla riittänee perjantain TUTO-tappion jälkeen voiton nälkää. Toisaalta myös KeuPan itseluottamus on varmasti Jukurien nollaamisen jälkeen korkealla.

Kuten ennakossa mainittiin, illan isäntäjoukkue on iskenyt viime aikoina hurjan määrän maaleja. Vierailijoiden alakerta toimi puolestaan Antti Karjalaisen johdolla keskiviikkona täydellisesti. Luvassa voi olla vähämaalinen ottelu, joka ratkeaa pienellä erolla.

Jatkoaika tai voittolaukauskilpailu ei ole mahdottomuus Mestis-kauden kahdeksannessa Keski-Suomen paikallisessa.

Seuraa Heitä

Julius Nättinen #74 | HIFK

Laitahyökkääjä

Ykkösketjun hyökkääjä Nättinen oli joukkueensa paras pelaaja keskiviikkona TUTO:a vastaan. Vauhdikkaalla jalalla liikkeellä ollut sentteri iski pisteet 1+1. Jatkuuko tehoilu myös lauantaina?

Markus Rämä #61 |

Laitahyökkääjä

Sarjanousijan kolmosketjun laituri on osunut kahdessa ottelussa peräjälkeen. Vaarallinen maalintekijä on kuumenemassa jatkuvasti kevään edetessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle