Sarjasijoitukset romukoppaan Kalevankankaan illassa

MESTIS / Ennakko
SaPKolta vaaditaan Jukureita vastaan kaikilla osa-alueilla ehjä 60-minuuttinen.
Kuva © Antti Varonen
Lauantai-iltana Mikkelissä pelataan kauden kahdeksas Etelä-Savon paikalliskamppailu Jukurien ja SaPKon ottaessa yhteen. Näin ollen kaikki pelilliset tekijät ovat joukkueiden tiedossa. Lisämausteen otteluun tuo mahdollisuus, että sama pari nähdään myös pudotuspeleissä.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat Jukurien hyväksi otteluvoitoin 5-2, mutta kumpi voittaa runkosarjan viimeisen herruustaiston? Tähän kantaa ottavat SaPKo-toimituksen Markus Suhonen sekä Jukurit-toimituksen Simo Arkko

Simo Arkko: Jukurit kiitää tällä hetkellä vakuuttavassa vireessä. Joukkue onkin voittanut edellisestä seitsemästä ottelusta kuusi ja noussut ryminällä taistelemaan runkosarjan voitosta yhdessä KooKoon kanssa.

Jukurikäskijä Antti Pennanen on saanut joukkueensa hurjaan lentoon kevättä kohti mentäessä. Mikkeliläisten kuntopuntari onkin Mestiksen kovin tällä hetkellä. Mitä kuuluu puolestaan Savonlinnaan?

Markus Suhonen: SaPKo on Jukurien tavoin äitynyt valon määrän lisääntyessä oivaan tuloskuntoon. Ennen kahta viikon aiempaa tappiota Hokille ja TUTOlle, joukkue paahtoi seitsemän ottelun voittoputkessa menettämättä pistettäkään.

Janne Sinkkonen valmentaa Savonlinnassa toista kauttaan, ja luottamus pelaajien ja valmennuksen välillä on rakennettu saumattomaksi. Myös pelaajaliikenteen vähyys pelillisten vahvuuksien ohella on tuonut pässipaidat kilpailuun kuudennesta sijasta.

Arkko: Ei mene siis huonosti sielläkään. Mikkelissä erikoistilannepelaamisessa on ollut ajoittain suuria vaikeuksia. Miikka Männikön hankkiminen hyökkäyspäähän on kuitenkin tuonut ylivoimaan paljon uutta juonikkuutta ja Jukurit onkin saanut luovuutta ylivoimaansa. Viimeistelyssä viikinkipaidoilla on kuitenkin vielä paljon parantamisen varaa kevättä kohti.

Jukureiden alivoimapelaaminen on sen sijaan ollut kiitettävällä tasolla, jos ei oteta lukuun keskiviikkoa, jolloin mikkeliläiset päästivät KooKoon helpohkosti mukaan erikoistilanteista. Jukureiden ja SaPKon välisissä otteluissa erityisesti erikoistilanteet ovat olleet aina tärkeässä roolissa ja uskon, että näin on myös lauantaina.

Suhonen: Pässipaidat ovat viime kaudesta parantaneet kaikkia pelin osa-alueita. Yksi oleellinen kehityskohde on ollut ylivoima. Sinkkosen alaisuudessa peräti viiden hyökkääjän ylivoimamuodostelma ei ole  harvinaisuus. Muun muassa Mikko Nuutinen on ollut erinomainen viivapelaajan roolissa ja Joona Manninen on tuttu näky maalisarakkeessa.

Henki vastaan materia

Arkko: Jukurien ja SaPKon väliset ottelut tunnetaan jo pitkään hyvin tunteikkaina, eikä koskaan pelin voittajaa veikatessa voida katsoa sarjataulukkoa. Mikkeliläiset ovat kuitenkin pystyneet voittamaan jokaisen Kalevankankaalla pelatun kamppailun joukkueiden välillä, mutta Talvisalossa on ollut hieman hankalampaa: SaPKo on onnistunut voittamaan keskinäisistä kohtaamista kaksi ottelua juuri Savonlinnassa.

Jukureiden ykkösmaalivahti Ronan Quemener on myös loistavassa vireessä, joten ennustaisin hyvin vaikeaa kamppailua pässipaidoille. Liputan siis kotijoukkueen niukan voiton puolesta. Mikä on Savonlinnan näkemys illan ottelusta?

Suhonen: Jukurit on tosiaan ollut tämän kauden seitsemässä aiemmassa kohtaamisessa niskan päällä. Savonlinnalaisten aseet ovat kotiyleisön edessä olleet tiivis viisikkopeli ja tehokas viimeistely. Mikkelissä joukkue ei ole kyennyt toteuttamaan pelisuunnitelmaansa.

SaPKon ei kuitenkaan ole vaikea saada tunnelatausta lauantain otteluun, sillä joukkue on pelannut käytännössä tammikuusta lähtien pudotuspelejä. Luvassa lienee henkinen kärkikamppailu sijoitusten jäädessä kuitenkin toissijaiseksi. Molemmilla tosin on osansa pelissä lopullisia asetelmia kevään pudotuspeleihin ratkottaessa.

Illan ottelua silmällä pitäen SaPKon maalivahtitilanteeseen tulee muutos. Petteri Similä matkustaa SaiPan mukana Tampereelle yhden ottelun lainasopimuksen myötä. Näin maalin suulla aloittanee Antti Leskinen, jonka edellinen startti on viikon takaa.

Seuraa Heitä

Niko Laakkonen #23 |

Laitahyökkääjä

Laakkosella on jo hyvin pitkä kuiva kausi takanaan, joka on alkanut näkyä jo hieman turhautumisena. Lähteekö gorilla selästä entistä joukkuetta vastaan?

Miiko Hintz #15 |

Laitahyökkääjä

Ilveksen kasvatti perustaa pelaamisensa tunnolliseen kahden suunnan jääkiekkoon. Tehopisteitä kertyy tasaiseen tahtiin pelityylin sopeutuessa ketjuun kuin ketjuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle