Sarjakärkeen noussut Jukurit venyttämään voittoputkeaan

MESTIS / Ennakko
Jukureilla on viime aikoina ollut aihetta juhlaan.
Kuva © Antti Varonen
KooKoon sarjakärjestä kammennut Mikkelin Jukurit pyrkii venyttämään kuuden ottelun voittoputkeaan Lempäälässä. Helpolla pisteet eivät Pirkanmaalta irtoa, sillä pudotuspelipaikkansa varmistanut LeKi on niin ikään ollut viime aikoina kohtalaisen hyvässä vireessä. Jukurit on kuitenkin peitonnut LeKin tähän asti joka kerta tällä kaudella.

Vaikka mikkeliläiset ovat venyttäneet voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi, ei peli missään nimessä ole täysin ehjää 60 minuutin ajan. Ajoittain mikkeliläiset pelaavat erittäinkin hyvin, mutta yhtä nopeasti paketti voi levähtää. Keskiviikon ottelu Kouvolassa onkin hyvä esimerkki, sillä Jukurit oli erinomainen avauserässä, mutta toisessa erässä mikkeliläisten peli sekosi täysin.

Myös viimeistelyssä parantamista löytyy. Vastuunkantajina hyökkäyspäässä ovat viime aikoina kunnostautuneet etenkin Oula Palve ja Miikka Männikkö, jotka ovat olleet hurjassa vedossa. Männikkö on kirjauttanut kahdessa edellisessä ottelussa kovat tehot 2+4.

Männikkö kohtaa perjantaina alkukauden seuransa, sillä Tapparan kasvatti ehti alkukaudesta pukea LeKi-nutun päälle 26 kertaa ennen siirtymistään Itävallan kautta Mikkeliin.

LeKillä mielenkiintoisia hankintoja ennen siirtorajaa

LeKin peli on alkanut viime aikoina loksahdella uomiinsa, eikä ennen siirtorajaa tehdyt hankinnat ainakaan vähennä lempääläläisiä menestystoiveita. Roope Ranta ja Antti Mäkilä ovat jo ehtineet todistaa vaarallisuutensa, Tomi Tuomiston odotetaan lisäävän joukkueen hyökkäystehoja entisestään.

Etenkin Mäkilän muodostama ketju Aleksi Luhtalammen ja Valtteri Järviluoman kanssa oli toimiva kokonaisuus keskiviikon K-Vantaa-ottelussa. Kolmikko iski ottelussa kaksi maalia, joista ensimmäinen jäi ottelun voittomaaliksi. Myös Ranta onnistui tuolloin maalinteossa.

Aaro Peltonen ja Dominik Hrachovina ovat taanneet LeKille toimivaa maalivahtipeliä tällä kaudella, mutta Mika Noronen on kiistatta mielenkiintoinen hankinta, joka parhaimmillaan voittaa varmasti joukkueelleen yksittäisiä otteluita. Miehen nykykuntoa on kuitenkin mahdoton arvioida, sillä entisellä NHL-vahdilla ei ole vielä yhtään ottelua takana tällä kaudella.

Jukurit on ollut tällä kaudella LeKille vaikea vastustaja, sillä mikkeliläiset ovat vieneet kaikki neljä joukkueiden edellistä kohtaamista. Ottelut ovat olleet kuitenkin tasaisia, sillä kaksi kertaa LeKi on nipistänyt pisteen venyttämällä ottelun voittomaalikilpailuun asti.

Helpolla LeKi ei varmasti pisteitä luovuta perjantai-iltanakaan, vaikka vaarana onkin tietynlainen ulospuhallus. LeKi varmisti jo pudotuspelipaikkansa, ja sarjataulukossa edellä oleva TUTO on jo auttamattoman kaukana. Takaakaan ohi ei voi enää tulla kuin SaPKo. Jukurit taas taistelee varmasti kynsin hampain runkosarjan voitosta.

Seuraa Heitä

Teemu Turunen #77 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Nuori ja taitava pelaaja, joka elää tehopisteistä ja maaleista. Pelasi KooKoota vastaan todella hyvin ja onnistui myös maalinteossa. Jatkuuko hyvä vire?

Markus Jokinen #16 |

Laitahyökkääjä

Mielenkiintoinen fakta on, että kultakypärää kantava Jokinen on iskenyt reilun viikon sisään jo kaksi alivoimamaalia. Työteliäs hyökkääjä on alati vaarallinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle