Hokki testaamaan Peliittojen puolustusta

MESTIS / Ennakko
Nähdäänkö Heinolan perjantai-illassa Peliittojen voittotansseja?
Kuva © Kiia Aha
Pudotuspelien alkuerät jatkuvat Heinolassa perjantaina, kun Hokki saapuu testaamaan kotijoukkue Peliittojen puolustusksen pitävyyttä. Vierailla on allaan voitto, kun taas kotijoukkue joutui taipumaan rumin lukemin keskiviikkona.

Peliitat kärsi keskiviikona varsinaisen rökäletappion, kun JYP-Akatemia haki kolme pistettä Heinolasta numeroin 9-3. Ottelu oli täynnä kummallisia käänteitä, ja varsinkin tuomaritoiminta aiheutti ihmettelyä varsinaisen peliajan jälkeen.

Hokki puolestaan pelasi keskiviikkona voitokkaasti SaPKoa vastaan. Peliesitys oli varsin jämäkkä ja tasapainoinen, vaikka joukkue menettikin 2-0 johtonsa kolmannessa erässä.

Voitto oli Hokille iso ottaen huomioon, että alla oli kolme niukkaa tappiota ja SaPKo viiletti peräti seitsemän ottelun voittoputkessa.

Peliitat aallonharjalta pohjalle

Perjantain kotijoukkue Peliitat oli ennen keskiviikkona onnistunut nappaamaan peräti 7-0 -voiton pahimmasta kilpakumppanistaan KeuPasta.

Keskiviikkona pari ensimmäistä erää meni hyvin, mutta sitten repsi. JYP-Akatemia esitti loistavaa maalintekotaitoa ohittamalla Antti Rautiolan peräti yhdeksän kertaa.

Peliittojen otteissa on koko kauden ajan näkynyt hienon yrittämisen ohella epätasaisuus, joka todellakin näkyy kahden edellisen ottelun lopputuloksessa.

Hokilla loukkaantumiset vaivanaan

Hokin sairatuvalla riittää tungosta. Sivussa ovat Antti Kalapudas, Tomas Mikus, Riku Toivo, Miska Humaloja sekä pitkäaikaispotilaat Jarkko Heikkinen, Risto Mattila ja Timo Niemi.

Maalilla Antti Lehtonen jatkoi hyviä otteitaan keskiviikkona. Joulun jälkeen mies on päässyt oivaan vireeseen, ja antanut Hokille mahdollisuuden voittaa pelejä.

Puolustukset avainasemassa

Heinolassa perjantaina kohtaavien joukkueiden joukkueiden kompastukivi oli edellisessä ottelussa puolustus. SaPKo tuntui pääsevän koko ajan läpiajoihin ja ylivoimahyökkäyksiin Hokin puolustuksen läpi.

Peliittojen keskiviikko oli numeroiden valossa synkkä, joskaa ei yksinomaan puolustuksen ansiosta. Ongelmat olivat ehkä sittenkin enemmän tunnepuolella.

Hyviä esiintuloja

Hokin pelaajista erityisesti Jesse Puljujärvi oli hyvä, ajoittain jopa dominoiva. Kuviot ja kikat toimivat ja syötöt napsahtelivat lapaan. Loukkaantumiset eivät ihme kyllä näkyneet joukkueen otteissa.

Peliittojen parhaista esityksistä vastasi lähinnä ykkösketju, joka järjesteli lähes kaikki joukkueen maalit. Syöttelijänä kunnostautui erityisesti Christian Silfver.

Mikäli Peliittojen maalivahtipeli on paremmalla tasolla kuin keskiviikkona, joutuu Hokki lähtemään pisteittä kohti Kajaania.
Jos taas Hokin hyökkäys pääsee kikkailemaan vapaasti, voivat numerot revetä lähelle keskiviikon ottelun lukemia.

Seuraa Heitä

Kimi Koivisto #62 |

Laitahyökkääjä

Miika Heikkilän lähdön jälkeen Koivistolta odotetaan tehoja. Keskiviikkona kaksi maalia, paljonko perjantaina?

Niko Mikkola #77 | Florida

Puolustaja

Isokokoinen puolustaja pelasi ensimmäisen pelinsä Hokki-paidassa keskiviikkona ja otteet olivat lupaavia. Yleispuolustaja, joka hoitaa oman ruutunsa nuoresta iästään huolimatta varmasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle