Perjantain jumbotaisto Heinolan illassa

MESTIS / Ennakko
Riittävätkö Niklas Westerlundin kikat tuomaan Peliitoille voiton?
Kuva © Kiia Aha
Mestiksen jumbojoukkueet kohtaavat kuudetta ja viimeistä kertaa Heinolassa. Molempien voittosarake näyttää punaista, K-Vantaalla jopa todella pitkää sellaista.

Joukkueet taapertavat tappioiden sävyttämää alkuvuotta, sillä molemmat ovat voittaneet kuudesta viimeisestä ottelusta ainoastaan yhden. Peliittojen tammikuu antoi viitteitä paremmasta, mutta joukkue jatkossa ei ole kyennyt samoihin hyviin suorituksiin.

Taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta käy nyt myös kuumimmillaan. Kiekko-Vantaa pelannut tällä kaudella vieraissa lähes paremmin kuin kotiluolassa Tikkurilan Urheilupuistossa. Tätä näkökulmaa vasten voisi ounastella tiukkaa kamppailua.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli tasainen ja vähämaalinen. Silloinkin kotijoukkueena suorittanut Peliitat tuhlaili maalipaikkoja ja K-Vantaa ratkaisi lopulta alivoimamaalilla itselleen täyden pistepotin.

Peliitoilla huima yleisömäärä ja tappio

Kotijoukkue Peliitat sai opetuksen rutiinista, kun Jukurit haki keskiviikkona Heinolasta pisteet numeroin 3-1. Tasaista keskiviikkovääntöä oli seuraamassa kauden ennätysyleisö, kun yli 1400 ihmistä seurasi ottelun kulkua.

Peliittojen suurin murhe on tällä kaudella ollut epätasaisuus jokaisella osa-alueella. Yritystä on riittänyt, ja peli-ilme on ollut paikoin jopa loistava. Jokin ei vain ole mennyt putkeen, ja otteluita on hävitty välillä rökäletappioinkin.

Perjantaina Peliittojen voitontahto on varmasti kova, sillä K-Vantaa on tällä hetkellä KeuPan ohella joukkueen päävastustaja.

K-Vantaalla myös synkkää

K-Vantaa ei ole kevätkaudella löytänyt voittovaihdetta kuin sattumalta. Viimeisin ottelu Keuruulla päättyi KeuPan 4-2-voittoon, ja vantaalaiset ovatkin vajonneet jo viiden ottelun tappioputkeen.

Vantaalaisten veräjänvartioista Jani Kautto on osoittautunut kenties sarjan parhaimmaksi vahdiksi. Torjuntaprosenttina ollut 90,56. Noora Rädyn mahdollisuudet ovat olleet vähissä. Räty on toki hoitanut tonttinsa hyvällä tasolla mahdollisuuden saatuaan.

Blues-laina Victor Westermarck iski maalin KeuPaa vastaan ja oli myös osallisena kavennusmaaliin. Westermarck oli isossa roolissa myös aiemmissa K-Vantaan ja Peliittojen kohtaamisissa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo viisi kertaa, ja voitot ovat vantaalaisille 3-2.

Mikäli Peliittojen puolustus onnistuu, jäänevät pisteet kotijoukkueen haltuun. Toisaalta jos Peliitat sortuu virheisiin, ei K-Vantaa jätä niistä rankaisematta. K-Vantaalla on myös  varmasti kova halu katkaista jo viiden ottelun tappioputki, joten taistelua tulee perjantaina Heinolassa riittämään.

Seuraa Heitä

Victor Westermarck #28 |

Puolustaja

Westermarck on nyt kuuma pelaaja. Ottelut Espoon Bluesin takalinjoilla ovat tuoneet lisää itseluottamusta.

Jesse Peltonen #18 | Titaanit

Hyökkääjä

Yksi joukkueen omista kasvateista. A-junioreissa ajoittain jopa pitelemätön maalintekijä. Hieman kikkailuja lisää, niin vastustajan verkko saattaisi heilua ilta toisensa jälkeen myös Mestiksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle