Ykköspyssynsä menettänyt Akatemia − aika uuden vastuunkantajan

MESTIS / Ennakko
Topi Nättisen merkitys jyväskyläläisille kasvaa entisestään.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen kärkikamppailu nähdään perjantaina Jyväskylässä, kun kovakuntoinen Jukurit saapuu Jyväskylään. Parhaan pistemiehensä menettänyt JYP-Akatemia hakee parannusta alavireisyyteensä.

JYP-Akatemian kohdalla kauan puhuttu kuplan puhkeaminen on tapahtunut, ainakin hetkellisesti. Vielä vuodenvaihteessa jyväskyläläisillä oli mahdollisuus taistella sarjan kakkossijasta, mutta nyt ero toisena majailevaan Jukureihin on jo 12 pistettä. Akatemia on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan vain yhden.

Akatemia pelasi edellisen ottelunsa keskiviikkona Savonlinnassa. Jyväskyläläiset sortuivat kurittomuuteen sekä hyökkäyspelin heikkouteen, joten SaPKo nappasi helpohkon 4−2-voiton. Joonas Sammalmaan siirtyminen TPS:ään sekä muut poissaolot pitivät seitsemästä parhaasta pistemiehestä neljä poissa Savonlinnan reissusta.

Tappioputkensa aikana Akatemia on onnistunut haastaamaan myös kärkijoukkueita, mutta jänne ei ole riittänyt voittojen nappaamiseen. Liian useat ottelut ovat kaatuneet tökkivään hyökkäyspeliin, mitä kultakypärää kantaneen Sammalmaan poistuminen ei ainakaan helpota.

Hurrikaaniryhmän onneksi Jukurit-otteluun paluun tehnee Henri Kannisen ja Samu Markkulan kaltaiset avainhyökkääjät, jotka muodostavat kärjen yhdessä Topi Nättisen kanssa. Akatemian onneksi myös alemmista ketjuista on alkanut näkyä tulituen välkähdyksiä muun muassa Samuel Salosen muodossa.

Jukurit valmiina taistelemaan mestaruudesta

Jukurit on alkanut saada pakkaansa entistä parempiin uomiin. Tästä kertoo myös viime aikaiset otteet, sillä viidestä edellisestä ottelusta mikkeliläiset ovat voittaneet neljä. Viimeisimpänä Jukurien kunnon koki Peliitat, joka hävisi keskiviikkona sarjakakkoselle 3−1-lukemin.

Tärkeä pala Jukurien kovaa virettä on ollut vahva ylivoimapelaaminen, joka on alkanut palata alkukauden tasolle. Ylipäätään hyökkäyspelaamisen rakenne on ollut hyvässä kunnossa, vaikka joukkue onkin kärsinyt lievästä tehottomuudesta. Edellisessä ottelussa esiin nousi Nestori Lähde, joka iski kaksi maalia.

Jukurien asemia perjantain otteluun parantaa vakuuttava puolustuspeli, josta kertoo myös sarjan pienin päästettyjen maalien määrä. Vakuuttavaa puolustuspelaamista varjostavat hetkittäiset nukahdukset, joita on sattunut erityisesti vastustajan kovan paineen alla.

Mikkeliläiset pyrkivät pitämään kiekkoa mahdollisimman paljon itsellään. Paras tapa torpedoida Jukurien peliä ovat terävät vastahyökkäykset, mutta niiden aikaansaaminen keltapaitoja vastaan on ollut haastavaa.

Käyttäjän jkorkalainen kuva

Arvio ottelusta: Jere Korkalainen

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet melko tasaisia, sillä kumpikin joukkue on voittanut kahdesti. Kolme ottelua neljästä ovat päättyneet yhden maalin erolla, eikä suurempaa löylytystä suuntaan tai toiseen voi tästäkään ottelusta odottaa.

Lukuisien tappioiden vuoksi Akatemialla on todella suuri nälkä kaataa Jukurit. Ottelusta muodostuukin hyvin tasainen, mutta Jukurit nappaa voiton ja varmistelee asemiaan sarjan kakkossijalla.

Seuraa Heitä

Samuel Salonen #91 | 1

Laitahyökkääjä

Energinen pelaaja iskee silmään tikkaavalla luistelutyylillään. Ensimmäistä Mestis-kauttaan pelaava Salonen hakee jatkoa onnistumisille maalin muodossa.

Nestori Lähde #19 |

Laitahyökkääjä

Tärkeä osa Jukurien kulmamyllyjä. Erittäin vahva pelaaja, joka on harvoin kaksinkamppailun häviävä osapuoli. Alaketjujen voimahyökkääjä kasvatti edellisessä ottelussa maalitilinsä neljästä kuuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle