TUTO lähtee LeKin kaatoon Pärssisen avustamana

MESTIS / Ennakko
Keskiviikkoiltaan on varmasti luvassa maaleja nyt kun TUTOn ykköstykki tekee paluun.
Kuva © Timo Savela
Viikon maajoukkuetauon jälkeen Mestis palaa takaisin arkeen. Keskiviikkona Turussa isäntäjoukkue TUTO saa vastaansa sarjataulukossa niskaan hengittävän LeKin.

TUTO ja LeKi ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Alkukaudesta turkulaispoppoo oli se voittavampi osapuoli, mutta vuoden vaihteen tienoilla roolit vaihtuivat: LeKi on voittanut joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista ensin Turussa 0-3 ja kuukautta myöhemmin Lempäälässä lukemin 3-2. Turun suunnalta löytyy varmasti tahtoa niin joukkueelta kuin yleisöltäkin nousta välillä takaisin voittajan korokkeelle.

Lempääläiset majailevat tällä hetkellä sarjataulukon kuudennella sijalla vain viiden pisteen päässä keskiviikon isäntäjoukkue TUTOsta. LeKin peli on viime aikoina kulkenut mallikkaasti ja tulosta on tullut mukavanlaisesti, vaikka matkan varrelle toki tappioitakin on mahtunut. Kunhan maalinteko onnistuu aikaisempien esitysten tapaan, ei joukkueella ole mitään hätää.

TUTOn ohittaminen on varmasti saukkopaidoilla ensimmäisenä mielessä ja jos hyvä vire säilyy, on tämän aikeen saavuttaminen täysin mahdollista. Selviä valopilkkuja LeKin pelaamisessa ovat olleet tammikuun aikana saapuneet vahvistukset Roope Ranta, joka pari viikkoa sitten pelatussa Peliitat-pelissä iski kaksi häkkiä, ja aikaisemmin tällä kaudella TUTOssakin kiekkoillut Nico Lehto.

Pärssinen palaa tositoimiin

TUTO lähtee keskiviikon otteluun juurikin LeKille kärsitty 3-2-tappio allaan. Tätä ennen turkulaisryhmä kärsi kirvelevän tappion myös Jukureille, mutta pienenä valopilkkuna voidaan pitää pari päivää aikaisemmin otettua 7-3-voittoa Peliitoista. Ennen viikon mittaista maajoukkuetaukoa TUTO siis jatkoi tuttua ailahtelevaa pelityyliään.

Tämän lisäksi TUTOn sairastupa on ollut harmillisen täysi. Eniten huolta syyskaudella aiheutti ykköstykki Timo Pärssinen loukkaantuminen, mutta joukkueen ja yleisön iloksi hyökkääjä palaa keskiviikkona kokoonpanoon.

− Pelihalut ovat olleet kovat jo pidemmän aikaa, se on ihan selvä asia. Varsinkin tässä iässä sitä pelaa aika paljon mieluummin kuin treenaa, tokaisi Pärssinen TUTOn verkkosivuilla julkaistussa otteluennakossa.

Tuukka Pulliaisen paluuta turkulaisyleisö saa päävalmentaja Ismo Lehkosen mukaan vielä odottaa ja Pärssisen ketjukaverin lisäksi keskiviikon kokoonpanosta ovat pois myös Hannu Kuru, Teemu Vuorisalo ja Oskari Lehtinen. Myöskään pari viikkoa sitten TUTOn riveihin saapunutta pistenikkari Iikka Kangasniemeä ei vieläkään nähdä pelaavassa kokoonpanossa.

Lovin puolustukseen tekee Anssi Virkin piipahtaminen Ässissä.

Turkulaisten täytyy tsempata kunnolla, jos tavoitteena on sija hieman korkeammalla sarjataulukossa. Vaikka LeKin jälkeen seitsemäntenä sijaitseva SaPKo onkin vielä kymmenen pisteen päässä, täytyy TUTOn pian saada voittoputki tulille tai ylempänä kiitävät joukkueet karkaavat jo liian kauas.

Seuraa Heitä

Roope Ranta #21 | TUTO

Laitahyökkääjä

Mieluisa vahvistus lempääläispoppoolle on aloittanut taipaleensa LeKin riveissä mallikkaasti.

Timo Pärssinen #27 |

Laitahyökkääjä

Kapteeni palaa kokoonpanoon! Alkukaudesta useammassakin TUTOn maalissa mukana ollut Pärssinen on juuri sitä, mitä joukkue tällä hetkellä tarvitsee.

» Lähetä palautetta toimitukselle