Taistelu pudotuspeliviivalla tiivistyy

MESTIS / Ennakko
Antti Kauppila johtaa KeuPa-puolustusta kokemuksella.
KeuPa-Kiekko-Vantaa otteluun lähdetään jännittävistä asetelmista, sillä joukkueiden välillä on vain kaksi pistettä ja pudotuspeliviiva. Voitto Keuruun keskiviikkoillasta helpottaisi molempien taivalta kohti himoittuja pudotuspelejä, joten ottelusta ei panosta eikä tunnetta tule puuttumaan.

Ottelua isännöivä KeuPa on viime otteluissaan tuskaillut maalittomuutensa kanssa, kahdessa viime ottelussa on saatu vain vaivainen yksi maali. Viimeinen peli ennen taukoa päättyi 4-0-tappioon Jukureita vastaan vieraissa. Vierailla oli suuria vaikeuksia saada järjestelmällisiä hyökkäyksiä aikaan tiukasti puolustanutta kotijoukkuetta vastaan.

− Ollaan todella pettyneitä itseemme, että miten paljon istuttiin jäähyllä ja tulihan siinä kymppiä ja muuta. Pelillisesti fakta on se, että jäähyihin peli taittui ja on varma juttu, että tämä jäi viimeiseksi kerraksi, KeuPa-valmentaja Jussi Tupamäki harmitteli tappiollisen Jukurit-ottelun jälkeen. 

Ennen taukoa KeuPalla oli pienoisia vaikeuksia avauspelaamisensa kanssa, joka söi pelin vauhtia tehokkaasti, kun syöttöpeli ja ajoitukset eivät osuneet kohdilleen. Tässä suhteessa tauko tuli keuruulaisten kannalta oivaan saumaan. 

Keskiviikkoilta kertookin onko tauon aikana saatu joukkueeseen lisää kurinalaisuutta. Sarjanousijalla on energinen ja työteliäs joukkue, joka on todistanut pystyvänsä hyvänä iltana voittamaan minkä tahansa joukkueen Mestiksessä.

Torjuuko vakuuttavasti esiintynyt Noora Räty Keuruulla?
Kuva © Timo Savela

Kiekko-Vantaa lähtee keskiviikon kamppailuun neljän ottelun tappioputkessa. Viimeisin ottelu ennen maajoukkuetaukoa oli SaPKon juhlaa, kun savonlinnalaiset veivät voiton numeroin 3-1.

Vantaalaisten ykkösnimi Savonlinnassa oli maalivahti Noora Räty, joka urakoi 41 torjuntaa.

Lohipaitojen maalivahtipeli ja puolustus on kunnossa. Jokereiden KHL-laina Niko Peltolalla on iso rooli vantaalaisten puolustuksessa. Mies iski Kiekko-Vantaan ainoan maalin SaPKoa vastaan.

− Meillä on meneillään kolmen joukkueen sarja ja taistelemme siitä pudotuspelipaikasta loppuun asti, viittasi Kiekko-Vantaan Jami Kauppi tiukkaan taisteluun pudotuspelipaikoista.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat kaudelta tasan 2-2. Viimeisimmässä keskinäisessä kohtaamisessa KeuPa haki pisteet Vantaalta voittolaukauskisan jälkeen maalein 2-3. 

Mikäli keuruulaiset onnistuvat pitämään puolustuspäänsä tiiviinä ja vastaavasti iskemään muutaman kiekon Kiekko-Vantaan reppuun ottelun alkuvaiheessa, voi vieraiden tuska pakkovoiton ottamisen suhteen kasvaa liian suureksi.

KeuPan riveistä sairastuvalla jatkavat Svante Myllylahti, Janne Kumpulainen ja Vili Palola.

Ottelussa on erityispanos myös Keuruun pienille kiekkoiljan ja taitoluistelijan aluille, kun KeuPa järjestää koululaisille koko päivän kestävän KeuPa menee kouluun-tapahtuman. Päivän mittaan joukkue järjestää ohjelmaa kouluilla alakouluikäisille lapsille, joiden ilta huipentuu suuren maailman tyyliin marssiin hallille ja Maamme-lauluun. Illan maireimmat hymyt voitaneenkin bongata tämän monisatapäisen katsomonosan riehakkaan kannustuksen lomasta.

Seuraa Heitä

Antti Kauppila #42 |

Puolustaja

Kiekollinen puolustaja joka pelaa isoja minuutteja ottelusta toiseen, haluaa kantaa vastuuta ja olla ratkaisija.

Aleksi Järvinen #5 |

Hyökkääjä

Kova taistelija on saanut viime peleissä isompaa roolia. Jatkuvatko hyvät otteet?

» Lähetä palautetta toimitukselle