Pääruoaksi lohta pisteiden kera

MESTIS / Ennakko
SaPKo on tällä kaudella ollut joukkueiden kohtaamisissa niskan päällä.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo on kolmen ottelun voittoputkensa ansiosta noussut kärkkymään kuudetta sijaa. Lauantaina pässipaidat saavat vastaansa K-Vantaan, jonka hiekka tiimalasissa on käymässä vähiin. Edelliseen kymmeneen otteluun vantaalaiset ovat voittaneet vain kerran.

Savonlinnalaiset pelaavat lauantaina jo neljännen kotipelinsä viimeiseen viiteen otteluun. Hyvä vire kotona on avittanut SaPKon jahtia sarjan kuudennesta sijasta, jota miehittää LeKi neljän pisteen erolla kaksi ottelua enemmän pelanneena.

Keskiviikkona joukkue haki Jyväskylästä ensimmäisen täyden pistepottinsa kolmeen vuoteen. Suurin kiitos kuulunee Petteri Similälle, joka venyi kiekon tielle yhteensä 43 kertaa. Onnistumiset jakautuivat tasaisesti, sillä jokaiseen maaliin kirjattiin eri maalintekijä.

Pässipaitojen pelilliset vahvuudet ovat näkyneet tulostaululla jo tovin aikaa. Joukkue on kurinalaisuudellaan ja terävöityneellä hyökkäyspelillään arvaamaton vastustaja.

Hyökkääjistä Mikko Nuutinen kolkuttelee pistepörssin kärkisijoja tehoilla 15+20. Teemu Suhonen puolestaan johtaa tilastoa puolustajien osalta peräti 34 pisteellä. Kapteeni Pekka Niemimaa on tammikuun aikana päässyt viime kauden pistetahtiinsa.

SaPKo on viime aikoina kärsinyt poissaoloista lähinnä sairastelun takia. Keskiviikkoisesta ottelusta sivussa olivat muun muassa Mika Hyvärinen ja Joonas Toivanen. Tästä syystä noin kahden viikon lainasopimuksella SaiPasta saapuikin Joni Suutari

Pudotuspelipaikka lipsumassa käsistä

Kiekko-Vantaan kevätkausi on ollut täysin päinvastainen SaPKoon verrattuna. Joukkue on romahtanut toiseksi viimeiseksi, kahden pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Kymmeneen edelliseen otteluun mahtuu ainoastaan yksi voitto.

Lohipaidoissa kauden aloittanut, mutta kesken kauden Espoon Bluesiin siirtynyt Artem Iossafov palasi vuoden alusta takaisin vantaalaisten vahvuuteen. Alkukauden pistetahti on saanut jatkoa, sillä mies on tammikuussa pelaamassaan seitsemässä ottelussa tehnyt tehot 2+3.

Päävalmentaja Jami Kaupilla huolenaiheita on riittänyt. Vantaalaisten alivoima on Mestiksen huonointa. Joukkue on päästänyt alivoimalla yhteensä 51 maalia, kun tilaston kärkijoukkue KooKoo vain 24. Asiaa ei auta, että K-Vantaa on kuluttanut jäähypenkkiä toiseksi eniten.

Ylivoimapeli on puolestaan sarjan keskitasoa. Viime aikoina silläkään osa-alueella ei ole tullut onnistumisia. Runsas pelaajaliikenne erikseen sekä IFK:n että Bluesin välillä on myös osaltaan sekoittanut joukkueen kemiaa.

Iikka Kangasniemi ja Aleksi Rutanen siirtyivät kuluneella viikolla TUTOOn. Lisäksi seura tiedotti perjantaina puolustaja Jani Honkasen siirtyvän lohipaidasta ulkomaille. 

Lauantain ottelusta poissa ovat paras pistemies Tomi Tuomisto, Janne JuutinenJulius Rantaeskola ja puolustaja Jere Sneck. Iossafov oli puolestaan jo perjantain Hokki-ottelusta sivussa, joten miehen kunto on arvoitus.

Seuraa Heitä

Joni Suutari #20 |

Laitahyökkääjä

SaiPassa sivuraiteille ajautunut Suutari hakee itselleen uutta tuntumaa ja tuo samalla leveyttä pässipaitojen flunssaiselle hyökkäysosastolle. Keskiviikkona Jyväskylässä tilille kilahtikin heti syöttöpiste.

Joel Lehtinen #21 |

Laitahyökkääjä

Perjantaina Kajaanissa Lehtinen oli joukkueensa molemmissa maaleissa mukana maalin sekä syöttöpisteen muodossa. Paikka kokoonpanossa on vakiintunut kolmosketjussa Jesse Juntheikin ja Teemu Mielosen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle