Kaksi vahvasti hyökkäävää joukkuetta vastakkain Lempäälässä

MESTIS / Ennakko
Perjantaina kahdesti osuneelta Rannalta LeKi tarvitsee tehoja myös TUTOa vastaan.
Kuva © Kiia Aha
Lauantaina Lempäälässä iskevät yhteen vahvaa tammikuuta pelaava LeKi sekä vaihtelevalla menestyksellä alkuvuotta suorittanut TUTO. Turkulaiset taistelevat kotiedusta pudotuspeleihin ja LeKi yrittää pönkittää asemaansa pudotuspeliviivan paremmalla puolella.

LeKi on pelannut tammikuussa vahvasti. Tällä hetkellä lempääläläisillä on kuitenkin kaksi harmittavaa tappiota niskassaan, kun se on kärsinyt peräkkäin tappiot KeuPalle kotonaan voittolaukauskilpailussa sekä niukan 3-2-vierastappion Peliitoille. Peliittoja vastaan LeKin uusin värväys Roope Ranta oli tehokas iskien joukkueensa molemmat maalit.

TUTO on pelannut kaksi viimeisintä otteluaan kotihallissaan tuloksellisesti vaihtelevalla menestyksellä. Ensin se murskasi keskiviikkona Peliitat maalein 7-3, mutta kärsi perjantaina niukan 4-3-tappion Jukureille.

TUTO on tehnyt viime otteluissaan paljon maaleja, ja ratkaisijoita on löytynyt laajalta rintamalta. Kiekko-Vantaasta TUTOon siirtynyt Aleksi Rutanen iski heti avausottelussaan turkulaisten paidassa maalin, joten nuoren miehen potentiaalin tietäen häneltä on lupa odottaa lisää hyviä otteita. 

Turkulaisten onkin syytä saada pelihuumorista kiinni heti ottelun alussa, sillä LeKi on ollut tammikuussa vahva kotijoukkue. Se on ottanut pisteitä yhtä vaille kaikista alkuvuoden kotiotteluistaan. Kuudesta ottelusta sillä on neljä voittoa, yksi voittolaukauskilpailussa tullut tappio ja yksi suora tappio. 

Kummankaan joukkueen sairastuvalla ei ole tällä hetkellä tungosta, joten lauantai-illan koitoksesta on lupa odottaa kiihkeää, kun kaksi vahvasti maalille pyrkivää joukkuetta iskevät yhteen. 

LeKi ilmoitti perjantaina, että hyökkääjä Antti Mäkilä liittyy joukkueen vahvuuteen. Debyyttinsä Mäkilä teki jo samana iltana Peliitat-ottelussa, mutta TUTOa vastaan mies pääsee ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä.

Sen sijaan Ville-Vesa Vainiolan siirtyminen Turkuun jätti ison aukon LeKin keskushyökkääjäosastolle. Nähtäväksi jää miten joukkue onnistuu paikkaamaan kärkihyökkääjänsä lähdön. 

Seuraa Heitä

Antti Mäkilä #14 |

Oikea laitahyökkääjä

Liigassakin kokemusta kerännyt Mäkilä esiintyy lauantaina ensi kertaa uuden kotiyleisönsä edessä.

Aleksi Rutanen #9 |

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä on Turkuun siirryttyään saanut paljon vastuuta. Jatkuuko positiivinen vire LeKiä vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle