Alavireisten vantaalaisten pudotuspelipaikkajahti jatkuu Kajaanissa

MESTIS / Ennakko
Tomaš Mikuš pyrkii takaisin maalien makuun perjantaina.
Kuva © Antti Varonen
Hokki ja Kiekko-Vantaa kohtaavat viidettä kertaa tämän kauden runkosarjassa. Keskinäisissä otteluissa Hokki on ollut parempi voitoin 3-1 ja lähteekin pienoisena ennakkosuosikkina perjantain otteluun.

Hokki aloitti kolmen ottelun viikkonsa upealla tavalla, kun kajaanilaisryhmä haki sarjakakkosen Jukurien kotiluolasta täyden pistepotin lukemin 1-3. Kajaanilaisten tekeminen oli pääosin laadukasta.

Mikkelissä Hokki oli liikkeellä puolustavammalla taktiikalla. Perjantaina kotijoukkue pyrkinee viime viikonlopun Peliitat-kamppailut tapaan kontrolloimaan kiekkoa ja rakentamaan maalipaikkoja syöttöpelin avulla.

– Yleisesti ottaen nämä ovat olleet hyviä pelejä. Pelattiin sitten täällä Kajaanissa tai Tikkurilassa, niin Kiekko-Vantaa pyrkii pelaamaan. Ja kun vastakkain on kaksi pelaavaa joukkuetta, niin silloin mahdollista syntyä hyvää peliä. Sellaista odotan huomiseltakin, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ennakoi ottelua seuran verkkosivuilla.

Edelliset kaksi otteluaan varsinaisella peliajalla voittaneiden kajaanilaisten sairastupa on tyhjentynyt mukavasti. Telakalla ovat edelleen maalivahti Timo Niemi ja loppukauden sivussa olevat puolustajat Risto Mattila ja Jarkko Heikkinen.

Hokilla on ollut joulun jälkeen vaikeuksia erityisesti sarjan häntäpään joukkueita vastaan. Viikon takainen Peliitat-peli kuitenkin antoi lupauksia paremmasta.

Lohipaidoilla hyvät muistot Kajaanista

Kiekko-Vantaalle Kajaani on ollut tällä kaudella hyvä paikka pelata. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Hokin voittoon voittomaalikilpailussa, mutta jo tuolloin vantaalaiset olivat pääosan ottelusta niskan päällä. Toinen Kajaanin kohtaaminen päättyi lohipaitojen 2-0-voittoon.

Vantaalaiset lähtevät otteluun vaikeista lähtökohdista, sillä edellisestä viidestä pelistä tilille on tullut vain yksi voitto. K-Vantaa tarvitseekin pikaista ryhtiliikettä pysyäkseen mukana kamppailussa viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Edellisessä ottelussaan K-Vantaa kärsi 2-5-tappion sarjakärki KooKoolle. Ottelussa vantaalaisten kompastuskiviksi muodostuivat tehottomuus ja rangaistukset.

Vantaalaisten terveystilanne ei positiivisia ajatuksia herätä. Keskiviikon ottelusta sivussa olleiden pelaajien lista on pitkä kuin nälkävuosi, sisältäen muun muassa vantaalaisten maalia tällä kaudella pääosin vartioineen maalivahtikolmikon.

Vantaalaismaalilla torjui keskiviikkona Helsingin IFK:n sopimusmaalivahti, vasta 17-vuotias Christian Heljanko. Heljanko esitti suhteellisen lupaavia otteita, erityisesti kun otetaan huomioon, että ottelu oli nuorukaisen ensimmäinen Mestiksessä.

Seuraa Heitä

Tomas Mikus #23 |

Hyökkääjä

Mestiksen maalipörssin kärkinimen ruuti ei ole ollut viime otteluissa odotetun kuivaa, vaikka paikkoja on ollut ja vastuuta tullut. Aukeaako ketsuppipullo perjantaina?

Samuli Valvisto #26 |

Hyökkääjä

Aikaisemmin tällä kaudella loukkaantumisista kärsinyt Valvisto on päässyt mukaan pelirytmiin. Vire on löytymässä kauden aikana reilusti uudistuneessa vantaalaisryhmässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle