Ääripäiden taistelu

MESTIS / Ennakko
Riittääkö Jami Kaupilla aseita sarjakärjen pysäyttämiseen?
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Kouvolassa käydään ottelu kahden tappio niskassaan taistelevan joukkueen kesken. Sarjakärki ja sarjan peräosastolla majaileva K-Vantaa kohtaavat Kouvolan hikisessä betonibunkkerissa. Edellisessä ottelussaan kotijoukkueen hyvin raiteilleen palannut pelivire katosi Lempäälässä täysin. Vieraat joutuivat ennen keskiviikon kamppailua nöyrtymään Jukureille.

Palaako KooKoo maalipaikoille?

Sarjakärki KooKoo oli ennen joulutaukoa vaikeuksissa. Ongelmakohtien harjoittelu alkoi kuitenkin tuottaa tulosta, ja joukkue palasi tauon jälkeen voittojen tielle. Mustaoranssit kadottivat kuitenkin hyvän otteensa 23.1. Lempäälässä, jossa se joutui nöyrtymään Kisan käsittelyssä lukemin 4−1.

Kotijoukkueen päävalmentaja Petri Mattila löysi tappion syyt maalin ohi suuntautuneista laukauksista, jonka takia maalipaikat jäivät vähäisiksi.

Pystyvätkö vieraat uusimaan edellisen voittonsa?

KooKoon ja K-Vantaan keskinäinen ottelutilasto on tasatilanteessa 2−2. Illan ottelu ratkaisee sen, että kumpi joukkue vie näiden joukkueiden välisen kaksinkamppailun runkosarjassa. Edellisessä Kouvolassa pelatussa ottelussa lohipaidat olivat vahvempia lukemin 5-4-.

K-Vantaa saapuu Kouvolaan jukurilauman ärsyttämänä. Lohipaidat kävivät tulikuuman kamppailun sarjakakkosta vastaan lauantaina.

Lohipaidat lähtevät otteluun ilman Aleksi Rutasta ja Ilkka Kangasniemeä. Espoon Bluesin sopimuspelaajat siirtyvät TUTOn riveihin loppukauden kattavalla sopimuksella. Tehokkaan Kangasniemen (3+23) lähdöllä lienee vieraiden tehokkuuden kannalta heikentävä vaikutus.

Merkityksellinen kamppailu

Sarjataulukon kannalta ottelu on kaksijakoinen. Kotijoukkue on jo aiemmin varmistanut kotiedun pudotuspeleihin. KooKoo on kuitenkin tilanteessa, jossa se ei voi löysäillä. Liigajoukkueen runkomiehistön rakentaminen on käynnissä, ja pelaajilla on halua näyttää osaamistaan organisaatiolle.

Vieraat tarvitsevat kipeästi pisteitä selviytyäkseen mukaan pudotuspeleihin. Tällä hetkellä ainoastaan maaliero pitää K-Vantaan pudotuspeliviivan yläpuolella. Samoissa pisteissä takana hengittää voitonnälkäinen sarjanousija KeuPa.

Seuraa Heitä

Teemu Rinkinen #63 |

Laitahyökkääjä

Rinkinen on kotijoukkueen plus-miinus tilaston kärkipaikalla (+18). Rinkinen on myös kunnostautunut maalinteossa, ja on KooKoon paras maalintekijä (16+13).

Santeri Saari #4 | Espoo United

Puolustaja

Jokereista lainalla oleva kookas puolustaja tuo otteluun KHL-kokemusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle