Hokki ja Peliitat kirkastamaan kilpeään juhlatunnelmissa

MESTIS / Ennakko
Molemmat joukkueet tahtovat petrata perjantaina edellisten otteluidensa esitystä.
Kuva © Kiia Aha
Kajaanin perjantai-illassa kohtaavat kaksi keskiviikkona alavireisesti esiintynyttä joukkuetta, kun Hokki ja Peliitat iskevät yhteen. Ilta tarjoaa yleisölle myös juhlatunnelmaa, sillä Peliitat-kamppailu on Hokin 600. runkosarjaottelu Mestiksessä.

Vaihtelevissa merkeissä viime aikoina pelannut kotijoukkue Hokki kärsi viime viikolla otetun komean LeKi-voiton jatkoksi keskiviikkona tappion SaPKolle lukemin 4-2.

Kamppailussa SaPKo karkasi jo neljän maalin karkumatkalle, ennen kuin Hokki sai tuloksettomaksi jäänyttä kiriään käyntiin. Päävalmentaja Jari Laukkanen löysi syyn joukkueensa esitykseen heikosta valmistautumisesta.

− Olemme sopineet ensimmäisestä pelistä saakka, että valmistautuminen on pelaajien harteilla, on se sitten fyysistä tai henkistä. Tänään tuntui, että kolmannen erän alussakaan jokainen pelaaja ei ollut hereillä, puhisi Hokki-käskijä taiston tauottua.

Sarjataulukossa Hokki on tukevasti viidentenä. Neljäntenä oleva TUTO on yhden ottelun vähemmän pelanneena kolme pistettä edellä, kun taas kuudennelta sijalta löytyvä LeKi on jäänyt kajaanilaisista kuusi pistettä, siitäkin huolimatta, että on pelannut yhden ottelun enemmän.

Vaikean loukkaantumissuman kanssa painineen Hokin sairastuvalta kuului vaihteeksi iloisia merkkejä, kun Ville Määttä palasi joukkueen puolustukseen. Sivussa ovat edelleen maalivahti Timo Niemi, hyökkääjät Antti Kalapudas ja Samu Pyykkönen, sekä pitkäaikaispotilaat Jarkko Heikkinen ja Risto Mattila.

Sarjajumbo havittelee pudotuspelipaikkaa

Myöskään Peliittojen keskiviikkoinen esitys ei hurraa-huutoja tarjonnut. Heinolalaisjoukkue kärsi kirvelevän 1-2-kotitappion viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävälle Kiekko-Vantaalle.

Peliitoilta puuttui keskiviikkona terävyyttä maalipaikoissa. Myös maalineduspelaaminen jätti paljon parannettavaa, sillä vantaalaiset suoriutuivat paremmin erityisesti oman maalinsa edessä.

Myöskään ylivoimapelaaminen ei tuonut lohtua. Mielikuvitus puuttui täysin syöttökuvioista, eikä tilanteita saatu rakennettua.

"Kuuden pisteen ottelun" tärkeyttä on varmasti korostettu joukkueelle, joten heikko ja tahmea pelaaminen ihmetyttää.

Kruunua juhlapelille hakemassa

Kotijoukkueelle on ottelussa tarjolla ylimääräinen porkkana, sillä Peliitat-peli on Hokin 600. runkosarjaottelu Mestiksessä. Voitto komean rajapyykin kunniaksi varmasti maistuisi.

Peliitat tarvitsee kiperästi pisteitä pysyäkseen mukana pudotuspelitaistelussa. Se on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, joten voittojen tielle olisi palattava pikaisesti.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat menneet tällä kaudella tasan 2-2, mutta pisteitä Peliitat on onnistunut nappaamaan seitsemän, Hokin joutuessa tyytymään viiteen sarjapisteeseen. Edellisessä kohtaamisessa Heinolassa Peliitat kiri kolmannessa erässä Hokin johdotoaseman kiinni ja nousi voittoon.

Kajaanista heinolalaiset jatkavat matkaansa lauantaiksi Savonlinnaan SaPKon vieraaksi, joten ottelun ratketessa aikaisessa vaiheessa, voi peluutuksessa tapahtua avainpelaajien lepuuttamista.

Hokki pelaa seuraavan kerran vasta ensi keskiviikkona, joten perjantaina joukkue tekee varmasti kaukalossa kaikkensa voiton eteen.

Seuraa Heitä

Heikki Klemetti #15 | JHT

Vasen laitahyökkääjä

Kainuulaisen kiekkokoulun oma kasvatti saa näytönpaikan Hokin kakkosketjussa. Viime otteluissa kasvaneen vastuun myötä kiekko on alkanut löytää tietään myös maaliin.

Eetu-Ville Arkiomaa #24 |

Hyökkääjä

HPK:sta lainalle saapunut hyökkääjä oli Peliittojen pirteimpiä pelaajia keskiviikon ottelussa. Odotuksiin nähden potentiaalia on Mestis-tasolla kuitenkin vielä paljon parempaankin.

» Lähetä palautetta toimitukselle