Taistelu sarjasijoituksista kuumimmillaan Savonlinnassa

MESTIS / Ennakko
Joukkueiden edellinen kohtaaminen ei jättänyt lempääläisille käteen muuta kuin mustelmia.
Kuva © Antti Varonen
Lauantaina Talvisalossa kohtaavat samantyyppisen kauden pelanneet SaPKo ja LeKi. Joukkueet ovat sarjataulukossa perätysten, joten oman pään pelaamisen huolellisuus korostuu piste-eron ollessa neljä pistettä.

SaPKon viikko on kaksijakoisuudesta huolimatta tuottanut neljä pistettä kuudesta. Keskiviikkona joukkue taisteli upean 5-3-voiton paikallisvastustaja Jukureista. Perjantaina Peliitat puolestaan oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen.

Pässipaidat ovat kohdanneet tämän vuoden puolella kaikki kärkinelikkoon kuuluvat joukkueet kertaalleen. Joukkue on otteluissa ollut jopa määräävä osapuoli, kiitos tiiviin viisikkopelin ja selkeän pelillisen punaisen langan.

Janne Sinkkonen on tunnollisesti hakenut joukkueelleen rajoja ja sitä kautta kasvattanut potentiaalia tuloksellisesti. Pelaajien sitoutuneisuus on näkynyt etenkin alivoimalla sekä ottelun ratkaisuhetkillä. 

− Eihän tuosta mihinkään pääse, kun voitat sarjassa jonkun kärkijengeistä, niin se on iso juttu joukkueelle. Silloin olet siinä liigassa onnistunut hyvin, Sinkkonen totesi Jukurit-pelin jälkeen.

Mikko Nuutinen ja Juuso Forsström ovat viime aikoina paikkailleet Miika Roineen kokoista aukkoa tehokkaasti. Nuutisella on kahdesta edellisestä ottelusta kolme maalia ja Forsströmillä maali ja viisi syöttöä.

LeKillä sama tähtäin SaPKon tavoin

Lempääläiset majailevat sijalla kuusi. Joukkue löytänyt pelaamiseensa uutta ryhtiä, erityisesti kotipelaaminen on parantunut sitten viime joulukuisen 0-6-tappion SaPKoa vastaan. LeKi on voittanut kolme neljästä tammikuun kotiottelustaan.

Päävalmentaja Juha Juujärvi on viime aikoina ollut tyytyväinen suojattiensa pelin rytmiin ja liikkeeseen. Kauden edetessä pelilliset erot suhteessa kärkijoukkueisiin ovat kaventuneet.

Joukkue on osoittanut kolmansissa erissä venymiskykyä nousten kahden maalin takaa voittoon. Muun muassa K-Vantaa kaatui sekä viime että tällä viikolla usean päätöserässä syntyneen maalin myötä. 

Ilvekseen lähtenyt Toni Kallela jätti oman lovensa hyökkäykseen. Lempääläiset ovat kapeasta tulosyksiköstään huolimatta osoittanut pystyvänsä maalintekoon ilman Kallelaakin.

Jo syksyllä LeKin riveissä Tapparan sopimuspelaajana esiintynyt Ville-Vesa Vainiola on kevään ratkaisupelejä ajatellen yksi tärkeimmistä kulmakivistä maalivahtien ja puolustaja Jimi Santalan ohella.

Loukkaantumishuolilta LeKi on tämän vuoden puolella välttynyt, mutta perjantaina joukkue ilmoitti hyökkääjä Olli Henrikssonin kauden olevan lopullisesti ohi.

Seuraa Heitä

Juuso Forsström #91 |

Keskushyökkääjä

Keskiviikkona Jukureita vastaan syntyi tehot 0+3 ja perjantaina Heinolassa 1+1. Forsström on alkukauden kangertelun jälkeen SaPKon avainpelaajia pudotuspelipaikkoja ratkottaessa.

Jonatan Tanus #20 |

Laitahyökkääjä

Viime kotiottelussa K-Vantaata vastaan liekehtinyt Tanus alkaa löytää potentiaalinsa huippua. Taitava hyökkääjä saa Kallelan lähdön ja hyvien otteiden myötä lisävastuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle