Heikkovireinen Kiekko-Vantaa isännöi sarjajumboa

MESTIS / Ennakko
Lauri Merikiven asema Peliittojen peräsimessä ei ole kadehdittava.
Kuva © Kiia Aha
Vantaan Tikkurilassa kohtaavat lauantaina kaksi Mestiksen häntäpään joukkuetta, kun sarjan peränpitäjä Heinolan Peliitat matkaa kahdeksantena keikkuvan Kiekko-Vantaan vieraaksi. Pisteet tulisivat kummallekin todelliseen tarpeeseen.

Etenkin heinolalaisten tilanne sarjataulukon pohjalla vaikuttaa tukalalta: joukkueella on Kiekko-Vantaaseen ja pudotuspeliviivaan matkaa kahdeksan pistettä. Voitolla Peliitoilla tosin on mahdollisuus nousta pois jumbosijalta, sillä edellä seilaava sarjanousija KeuPa HT on vain kahden pisteen päässä.

Peliittojen suurimmat kompastuskivet ovat hyökkäyspelissä, heinolalaisilla on Mestiksen ainoana joukkueena alle 90 tehtyä maalia. On ironista, että joukkueen kultaista kypärää kantaa puolustajana luutiva Christian Silfver. Heinolalaisryhmittymän kannalta olisi suotavaa, että päävalmentaja Lauri Merikivi saisi hyökkääjämateriaalistaan nykyistä huomattavasti enemmän irti.

Peliittojen paluu joulutauolta on tapahtunut ailahtelevissa merkeissä. Joukkueen kärsittyä nöyryyttävän 6-0-tappion Jukureille kokosivat heinolalaiset hienosti rivinsä Hokkia vastaan ja voittivat 4-3. Keskiviikkona Peliitat tosin kärsi jälleen kotijäällään tehottomuudesta ja kaatui JYP-Akatemialle 1-3-numeroin.

Kiekko-Vantaalla tasonnoston paikka

Jos illan vierasjoukkue on kärsinyt tehottomuudesta, niin samaa voi sanoa myös lohipaitojen viimeaikaisista esityksistä. Vantaalaisten käskijä Jami Kaupilla on varmasti täysi työ saada pyyhityksi perjantainen 2-0-tappio Jukureita vastaan pois pelaajiensa mielistä. Perjantainen tappio sysäsi lohipaidat kolmen ottelun tappioputkeen, ja vantaalaiset varmasti haluavat saada putkelleen pisteen lauantaina.

Kiekko-Vantaan tehot - jos niitä ylipäätään on ollut - ovat nojanneet paljolti mielenkiintoisen ykkösketjun Aleksi Rutanen-Severi Sillanpää-Artem Iossafov varaan. Ykköstrion hyökkkääjiltä odotetaan vastuunkantoa myös Peliittoja vastaan, mutta ratkaisijoita olisi hyvä löytyä muistakin ketjuista.

Perjantain ottelusta Jukureita vastaan Kiekko-Vantaan kokoonpanosta olivat loukkaantumisten vuoksi sivussa puolustaja Jere Sneck ja hyökkääjät Moses Mustonen, Tomi Tuomisto, Iikka Kangasniemi ja Jesse Juntheikki. Poissaololista lienee lauantain ottelussa melko samankaltainen.

Seuraa Heitä

Ville-Matti Koponen #7 |

Keskushyökkääjä

Joukkueen kokenut kapteeni raataa kurinalaisesti niska limassa joukkueensa eteen illasta toiseen. Palkitaanko työnteko lauantaina?

Aleksi Rutanen #9 |

Laitahyökkääjä

On löytänyt hyvin paikkansa Severi Sillanpään viereltä. Taitava mailankäyttäjä, joka lienee ongelma myös Peliittojen puolustukselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle