Onko KooKoosta pysäyttämään tulikuumaa hurrikaaniryhmää?

MESTIS / Ennakko
KooKoo on aiemmissa kohtaamisissa ollut niskan päällä.
Kuva © Antti Varonen
JYP-Akatemia isännöi perjantaina sarjajohtaja KooKoota Hippoksella. Ottelun suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, että tuleeko jyväskyläläisten pitkä pisteputki jo päätökseen?

JYP-Akatemia on tällä hetkellä Mestiksen tulikuumin joukkue. Joukkueen voittoputki on jo kuuden ottelun mittainen, ja pisteitä on tulliut 11 peräkkäisestä ottelusta. Viimeisimpänä Akatemian kunnon totesi Peliitat keskiviikkona, joka hävisi hurrikaaninutuille lukemin 1−3.

Akatemian ylivoimapelaaminen on alkanut päästä parempiin uomiin, ja se takasikin keskiviikkoisen voiton. Läpi kauden ylivoimakuvio on onnistunut liikuttamaan kiekkoa juonikkaasti, mutta laukausten laatu on jättänyt parantamisen varaa. Viime aikoina ylivoimaan on tullut hieman lisää malttia, joka on parantanut tulosta.

Jyväskyläläisten suurin ase on hyvä liike, joka on saanut jokaisen joukkueen Hippoksella suureen pinteeseen. Hurrikaaniryhmä vyöryttää nopeita hyökkäyksiä, jotka ovat tuottaneet tulosta varsin mallikkaasti. Voittoputken aikana Akatemia on jäänyt vain kertaalleen alle kolmen tehdyn maalin, mikä luonnollisesti antaa hyvät mahdollisuudet voittojen napsimiseen.

KooKoota vastaan pelkkä maalien tehtailu ei tule riittämään, vaan myös puolustuksen tulee jatkaa vahvalla tasolla. Tehokkaita kouvolalaisia vastaan huolellisuuden merkitys korostuu, eikä nukahduksia saa syntyä, jos isännät mielivät voiton nappaamaan. Dennis Saikkonen ja Veini Vehviläinen muodostuvat yhden parhaista maalivahtipareista Mestiksessä taaten joka ilta mahdollisuuden voittoon.

Ailahteleva liiganousija

KooKoon peli on ollut varsinkin joulutauon jälkeen varsin ailahtelevaa, eikä saman tason ylläpitäminen ole onnistunut. Tästä kuvaavan esimerkin antavat kaksi edellistä ottelua, sillä KeuPa kaatui vakuuttavasti lukemin 1−7, mutta SaPKo kellisti kouvolalaiset 0−3-lukemin. Joukkue onkin hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan neljä.

Heikommat otteet ovat kaventaneet KooKoon karkumatkaa sarjan kärkipaikalla. Ero esimerkiksi kolmantena majailevaan illan vastustajaan on yhdeksän pistettä, ja Akatemia on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Yksi mustaoranssien suurimpia ongelmia on ollut rakoileva puolustuspelaaminen. Sama ei saa jatkua Hippoksella, sillä Akatemia on rokottanut vastustajan virheistä kovalla prosentilla. Lisäksi maalinteko on ollut paljolti laadukkaan ykkösketjun varassa, joten heidän heikompien hetkien aikana pisteet ovat olleet kouvolalaisille tiukassa.

Onkin mielenkiintoista nähdä, että jatkuuko joukkueiden aiemmista kohtaamisista tuttu kaava, sillä kaikki neljä kohtaamista ovat olleet melkoisia maali-iloitteluita. Molemmat Kouvolassa pelatut ottelut ovat päättyneet KooKoon 4−2-voittoon ja Jyväskylässä molemmat ovat voittaneet kertaalleen 6−3-lukemin.

Käyttäjän jkorkalainen kuva

Arvio ottelusta: Jere Korkalainen

JYP-Akatemia ja KooKoo tarjoavat viihdyttävän ottelun, josta ei vauhtia puutu. Molemmat joukkueet saavat tukuttain maalipaikkoja, jotka Akatemia käyttää himpun verran tehokkaammin.

Seuraa Heitä

Olli Aitola #60 | KeuPa HT

Puolustaja

Akatemian kiekollinen puolustaja on jälleen kehittynyt kauden aikana. Hyvät otteet ovat näkyneet varsinkin joulutauon jälkeen, sillä tilille on tullut jo kaksi maalia.

Ossi Ikonen #37 | HPK

Puolustaja

Vasta kouvolalaisten kokoonpanoon palannut Ikonen tuo valtavan lisäpanoksen KooKoon ylivoimapeliin. Ollut vanhaa seuraansa vastaan hyvällä pelipäällä ja tehnyt kaksi maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle