Hokki herättelemään Heinolaan

MESTIS / Ennakko
Löytävätkö Lauri Merikivi ja Peliitat tarvittavat lääkkeet Hokin kaatoon?
Kuva © Kiia Aha
Kajaanin ylpeys saapuu Peliittojen vieraaksi lauantai-illan huumaan. Odotettavissa on tasainen ottelu, joka tuskin jättää ketään kylmäksi. Heinolalainen kotiyleisö janoaa Peliitoilta samaa voittoisaa putkea kuin ennen joulutaukoa.

Hokki lähtee otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Edellisissä otteluissa KeuPaa ja SaPKoa vastaan lauantain vierasjoukkueen peli ollut pääosin hyvää ja vastustaja on pystytty pitämään hyvin aisoissa.

Hokin paljon puhutut ketjukoostumukset alkavat vakiintua. Päävalmentaja Jari Laukkanen mietiskeli edellisen ottelun jälkeen, että lyhyitä Kärppä-lainoja ei enää otettaisi tällä kaudella. Hokin puolustus tosin kaipaa edelleen vahvistusta, sillä esimerkiksi sunnuntaina hyökkääjä Janne Niva pelasi puolustajan paikalla SaPKoa vastaan.

Sunnuntain kierroksella Hokilla oli myös poikkeuksellisen huonoa tuuria. Maalivahti Antti Lehtosen luistin hajosi ennen ottelua, eikä häntä nähty ilmoitetusti penkillä. Ottelun aloittanut Timo Niemi oli sairastunut ennen peliä ja vaihdettiin pois 10 minuutin pelin jälkeen. Maalille vaihdettu Tuomas Tolonen kuitenkin suoriutui lähtökohtiin nähden hyvin.

Maaleja etsimässä

Peliitat puolestaan sukelsi ensimmäisessä joulutauon jälkeen pelaamassaan ottelussa melko syvälle. 0-6 tappioon päättynyt kamppailu Mikkelin Jukureita vastaan oli kuin paluu joukkueen suorituksiin pimeän marraskuun syövereissä. Peliitat järjesteli kyllä muutamia kohtalaisen hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely oli luokatonta.

Kotijoukkueen suurimpia ongelmia onkin ollut maalinteko. Peliitat on tehnyt sarjassa vähiten maaleja ja toisaalta päästänyt toiseksi eniten. Ottelusta saattaa kaikesta huolimatta tulla vähämaalinen, mikäli kotijoukkueen Antti Rautiola torjuu tasollaan.

Ottelun kulmakiveksi saattaa hyvinkin muodostua erikoistilannepelaaminen. Hokki on tehnyt sarjassa eniten YV-maaleja, kun taas Peliittojen ylivoimapeli on takkuillut aika ajoin todella pahasti.

Peliittojen paras pistemies on Christian Silfver, jonka pistesaldo (8+13=21) oikeuttaa pistepörssin sijaan 32. Hokin paras pistenikkari on tällä hetkellä myös tulokaspörssiä johtava Tomas Mikus (18+12=30).

Hokki onkin erittäin hienosti edustettuna tulokkaiden pistepörssin kärkihaminoissa, 15 parhaan joukossa on peräti seitsemän Hokissa pelaavaa nuorta lupausta.

Lupaavaa huumaa

Heinolassa koettiin jopa pientä kiekkohuumaa ennen joulutaukoa, kun joukkue voitti kolme ottelua peräkkäin ja nappasi vielä TUTO:lta pisteen vieraissa. Kotiyleisö saattaakin olla se kuudes kenttäpelaaja, joka kääntää ottelun kotijoukkueelle.

Toisaalta heinolalainen yleisö saattaa äänestää jaloillaan viime sunnuntain rökäletappion vuoksi. Kotijoukkue tarvitseekin kunnon ryhtiliikkeen, jota kuuleman mukaan on yritetty Päävalmentaja Lauri Merikiven johdolla vanhoilla kunnon ulkojäätreeneillä. Toivoa sopii, että Heinolan betonimöhkäleen sisällä koetaan kunnon Saturday Night Fever!

Seuraa Heitä

Niko Saarenpää #16 |

Laitahyökkääjä

Kärkipelaajaksi Kajaaniin hankittu Saarenpää päätti SaPKoa vastaan yli kahden kuukauden maalittoman putkensa. Onko ketsuppipullo nyt auki?

Jesse Väkelä #3 | Espoo United

Puolustaja

Vaasaasta lainalle tullut puolustaja on täyttänyt hyvin annetut saappaat. Pisteitä on kertynyt 0+4=4. Joko on maalin vuoro?

» Lähetä palautetta toimitukselle