Kevätkausi saa Savonlinnassa lentävän lähdön

MESTIS / Ennakko
Petteri Similä on saanut viime aikoina nauttia SaPKon vahvasta puolustuspelaamisesta.
Kuva © Antti Varonen
Uusi vuosi käynnistyy SaPKon ja JYP-Akatemian osalta lauantaina Savonlinnassa. Joukkueiden aiemmat kolme kohtaamista ovat olleet ennalta-arvaamattomia. Molemmat ovat voittaneet kerran kotonaan selvänumeroisesti, mutta viimeksi SaPKo vei pisteet Jyväskylästä.

Savonlinnalaiset palasivat joulutauolta tositoimiin Kajaanissa Hokkia vastaan. Ottelu toi mukanaan viime sekuntien noususta ja yhdestä sarjapisteestä huolimatta synkkiä uutisia. Joukkueen kantava voima, Miika Roine, miehittää sairastupaa seuraavan kuuden viikon ajan leikkausta vaatineen keskivartalovamman vuoksi.

Myös keskimäärin pisteen ottelua kohden tehnyt Mikko Nuutinen on edelleen urheilukiellon myötä poissa SaPKon kokoonpanosta. Joukkueen pahimmat uhkakuvat kävivät siis toteen. 

Aivan tyhjän päälle SaPKo ei kuitenkaan jää, sillä Juuso Forsström ja Joonas Toivanen ovat osoittaneet kärjen takana merkittävää tuloksellista parannusta. Muidenkin osalta tehot ovat jakautuneet alkukautta tasaisemmin.

Pässipaitojen puolustuspeli on ansainnut syystäkin kiitosta osakseen. Joukkue on päästänyt neljään edelliseen otteluun vain viisi pelitilannemaalia. Myös hyökkäyspäässä tulokset ovat jo tovin aikaa olleet suoraan verrannollisia pelillisiin esityksiin.

SaPKon selväksi ykkösmaalivahdiksi osoittautunut Petteri Similä on torjunut kaikki kahdeksan edellistä ottelua. Tilanteeseen ei olettavasti ole tulossa muutoksia. Antti Leskinen on epävarmoilla otteillaan jäänyt Similän varjoon.

Akatemian lennolle ei näy loppua

Jyväskylälaiset olivat viime sunnuntaina voitokkaita paikallisvastustaja KeuPaa vastaan. Samalla joukkue jatkoi neljän ottelun voittoputkea. Sinä aikana on kaatunut muun muassa sarjajohtaja KooKoo ja neljän pisteen takamatkalla oleva Hokki. Myös pisteputki on venynyt jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Loistavasti sujunut syyskausi on tuonut paljon itseluottamusta, joka kantanee keväällä. Esimerkiksi KeuPaa vastaan Akatemia oli maalin tappiolla vielä kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista, mutta saalisti silti täyden pistepotin. 

Päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi on korostanut oikeanlaista pelirohkeutta. Riskit minimoidaan nopeiden vastaiskujen avullla ja maltti säilytetään hyökkäyspelissä mukana.

Viime kauteen nähden joukkueen vieraspelaaminen on parantunut huomattavasti. Akatemia keräsi syyskaudella enemmän pisteitä vieraissa kuin koko viime kauden vieraspeleistä yhteensä.

Joonas Sammalmaa on Samu Markkulan ohella pitänyt kiinni jo viime kaudella orastaneesta tuloksellisesta vastuusta. Kumpikin mahtuu Mestiksen pistepörssissä kymmenen parhaan joukkoon ja omistaa ratkaisijan viitan. 

Maalivahtipeli on hyvissä uomissa erittäin vahvan syyskauden pelanneen Veini Vehviläisen ansiosta. Sveitsistä ja Ambri-Piottan lainapestiltä palannut Dennis Saikkonen on kuitenkin yksi vaihtoehto lauantain peliin.

Seuraa Heitä

Juuso Forsström #91 |

Keskushyökkääjä

Forsströmin vierellä pelanneet Nuutinen ja Roine ovat kumpikin telakalla, joten mies saa uusien ketjukaverien myötä korostuneempaa vastuuta. 20 pistettä takonut Forsström on kuitenkin osoittanut kehittymisen merkkejä.

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Nättisellä on kova halu ratkaista pelejä kovalla laukauksellaan, mutta sihti hukassa. Ilmassa on samoja piirteitä kuin nuorten MM-kisoissa viilettäneellä Jesse Puljujärvellä: kiekko ei tahdo mennä maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle