Jukureilla tavoitteena Peliittojen pisteputken katkaisu

MESTIS / Ennakko
Jukurit tarvitsevat uusia johtohahmoja puolustukseen Santeri Lukan lainan ajaksi.
Kuva © M.Oksanen
Peliitoilla on allaan neljän pelin pisteputki, jota Jukurit lähtevät katkaisemaan Kalevankankaalla. Edellinen kohtaaminen Heinolassa päättyi Peliittojen 3-2 voittoon, joten Jukureilla on paljon näytettävää kotiyleisölle.

Molemmilla joukkueilla tauon aloittaminen venyi voittolaukauksiin, joista Jukurit selvisi voittajana LeKiä vastaan, kun Peliitat kärsi kirvelevän 2-1 -tappion TUTOlle Kupittaalla.

Peliittojen joulukuu oli tuloksellisesti lähes täyden kympin suoritus, sillä joukkue nappasi viidestä pelaamastaan ottelusta kolme voittoa ja yhden tappion TUTO-tappion lisäksi. Joukkue saalisti Joulukuun aikana lähes kolmanneksen koko syyskauden pistesaalistaan.

Jukurien joulukuu oli hieman synkempi, sillä joukkue raapi kasaan ainoastaan viisi pistettä 15 mahdollisesta. Tauko tulikin Mestiksen mestaruutta tavoittelevalle joukkueelle oivaan saumaan, kun ero kärjessä porskuttavaan Kookooseen on jo 10 pistettä.

Muutoksia jukuripuolustuksessa

Santeri Lukka sai ansaitsemansa kutsun parrasvaloihin, kun KalPa kiinnitti pelaajan neljän ottelun lainasopimuksella paikkaamaan kuopiolaisten loukkaantumishuolia. Lukka on ollut yksi Mikkelin syksyn ilonaiheista. Mies on tehnyt 32 pelaamassaan ottelussa puolustajalle vakuuttavat tehot 7+16 ja sijaitsee tällä hetkellä Mestiksen pistepörssissä sijalla 23.

Jukurit ovat saaneet kuntouttaa sairastupaansa, mutta vielä ei ole tiedossa, saadaanko sairastuvalta apua joukkueen suorituskykyongelmiin. 

Rautiolan johdolla kiinni pudotuspelihaaveisiin

Peliittojen voittojen takuumies oli joulukuussa erinomaisia otteita esittänyt Antti Rautiola, joka teki selvän tasonnoston otteisiinsa joulukuussa. Maalivahti pelasti tiukissa otteluissa monta pistettä sarjajumbolle, joiden ansiosta joukkue saavutti pudotuspeliviivaa ja ilmottautui mukaan taisteluun.

Peliittojen nuorennusleikkaus on vasta alussa, ja kausi 2014-15 tulee olemaan joukkueelle ylimenokausi. Nuoret pelaajat Michal Kristofin ja Roope Elimäen johdolla haluavat haasteita ja vastuuta jo kuluvalla kaudella. 

Kuntokäyrät vs. sarjasijoitukset

Jos sarjasijoitusta on uskominen, ei Jukureilla pitäisi olla sunnuntai-iltana ongelmia napata täyttä kolmea pistettä. Kuitenkin jo joulukuinen ilta Heinolassa osoitti, että Peliitat on iskukykyinen joukkue, joka on edellisestä Jukurit-voitosta vahvistunut entisestään kasvaneen itseluottamuksen turvin. Molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä, mikkeliläiset kurssin kääntämiseksi ja Peliitat pudotuspelihaaveiden ylläpitämiseksi.

Seuraa Heitä

Anthony Guttig #71 |

Hyökkääjä

Mies on ollut varjojen mailla jo pitkään. Auttoiko joululoma kotipuolessa Ranskassa ajatukset takaisin voittavaan jääkiekkoon?

Christian Silfver #3 |

Puolustaja

Jatkuvatko vakuuttavat otteet puolustuksessa myös keväällä?

» Lähetä palautetta toimitukselle