K-Vantaa naama näkkärillä joulun viettoon?

MESTIS / Ennakko
Jami Kaupin joukoilla riittää parannettavaa.
Kuva © Timo Savela
Syyskausi tulee päätökseensä myös Jyväskylässä, kun K-Vantaa saapuu katkaisemaan tappioputkeaan JYP-Akatemian kustannuksella. Isännät puolestaan haluavat lähteä lomalle voittoputkessa.

JYP-Akatemian vire on ollut jälleen varsin kova. Sen sai viimeisimpänä kokea KooKoo, joka hävisi Akatemialle lukemin 6−3.  Joukkueen kunto on ollut lupaava erityisesti joulukuussa, sillä neljä pelattua ottelua ovat lihottaneet hurrikaaninuttujen pistepussia kymmenellä pisteellä. Ainoan loven saldoon teki voittomaalikilpailun jälkeinen tappio KeuPalle.

Suurin avain voittojen tielle palaamisessa on ollut hyökkäyspelaamisen henkisten lukkojen aukeaminen. Tutut nimet Joonas Sammalmaan johdolla ovat tehneet tuhoisaa jälkeä, mutta taustalta on tullut myös Henri Auvisen kaltaisia yllättäjiä. Suuremmat maali-iloittelut on estänyt laukauksien laatu, sillä lähes toistuvasti yli puolet laukauksista suuntautuu yli tai ohi maalin.

Akatemia pyrkii pääsemään nopeisiin hyökkäyksiin vikkeläjalkaisiin hyökkääjiinsä luottaen. Paras tapa vaikeuttaa jyväskyläläisten pelaamista on kova karvauspelaaminen, sillä se on tuottanut Jukka Ahvenjärven suojateille runsaasti päänvaivaa läpi kauden. Hurrikaaninutuille sattuu edelleen satunnaisia nukahduksia omalla alueella, mutta niistäkin on alettu päästä eroon.

Nukahduksista huolimatta Akatemia on onnistunut pitämään päästetyt maalit varsin vähissä. Alivoima on ollut pääosin hyvällä tasolla pakottamalla vastustajan kaukolaukauksiin. Jyväskyläläisten maalivahtitilanne on varsin hyvällä tasolla, vaikka vahvasti pelannut Dennis Saikkonen lähtikin Sveitsiin. Nuori Veini Vehviläinen on ansainnut kaikki pelaamansa minuutit.

K-Vantaalla useita murheita päihitettävänä

K-Vantaa vaeltaa kolmen ottelun tappioputkessa. Viimeisin tappio tuli perjantaina Hokkia vastaan, kun kajaanilaiset hakivat kaksi pistettä Vantaalta voittomaalikilpailun jälkeen. Keskiviikon urakkaa ei helpota se, että K-Vantaa on hävinnyt molemmat kauden kohtaamiset Akatemialle selvin lukemin. Jyväskyläläiset ovat käyneet ryöstöretkellä 2−6- ja 1−4-lukemin.

Vantaalaisten suurin murhe on ollut maalinteko. Kolmessa tappiollisessa ottelussa joukkue on tehnyt vain viisi maalia, eivätkä kaksi aiempaa voitollista ottelua lihota maalimäärää kuin kolmella osumalla.

Vantaalaiset ovat pystyneet kuitenkin taistelemaan voitoista hyvän puolustuspelin avulla. Tältä osin lohipaitojen pelaaminen on ollut päävalmentajan haluamalla tasolla, sillä Jami Kauppi luottaa ennen kaikkea jämäkkään puolustuspelaamiseen. Sen saavuttamiseksi K-Vantaan tulee poistua vielä enemmän mukavuusalueeltansa.

Vahvan ottelun saavuttamiseksi vantaalaisten tulee pysyä poissa jäähyaitiosta, sillä joukkueen alivoimapelaaminen on tökkinyt. K-Vantaan onneksi kotiotteluiden suuret jäähymäärät eivät toistu vieraskentällä, sillä lohipaidat ovat ottaneet sarjassa vähiten kahden minuutin rangaistuksia vieraskentällä. Saman tulee jatkua, sillä Akatemia on vaarallisimmillaan ylivoimien aikana.

Käyttäjän jkorkalainen kuva

Arvio ottelusta: Jere Korkalainen

Hyvävireiset maalivahdit pitävät ottelun tuloksellisesti tiukkana. Kypsästi esiintynyt hurrikaaniryhmä kuitenkin hallitsee ottelua ja nappaa voiton yhden tai kahden maalin erolla.

Seuraa Heitä

Joel Sund #67 |

Laitahyökkääjä

Sund on periksiantamaton ja taistelee jokaisen tilanteen loppuun asti. Joskus tunteet kuitenkin läikkyvät yli ja tilille kertyy tyhmiä jäähyjä. Saattaa kuulua joukkueensa parhaimmistoon, mutta nauttii silti varsin pientä roolia.

Noora Räty #41 |

Maalivahti

Alkuvaikeuksien jälkeen vahvaan vireeseen päässyt Räty on Mestiksen ehdoton väriläiskä. Edellisessä ottelussa Hokkia vastaan jälleen varsin vahva näyttö osaamisesta 35 torjunnalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle