Lempäälässä taistellaan pudotuspelipaikoista

MESTIS / Ennakko
Jatkaako LeKi voitokkaita otteitaan?
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Sekä LeKi että SaPKo ovat viime peleissään enemmän hävinneet kuin voittaneet. Joulutauon lähestyessä molemmat joukkueet varmasti haluavat saada pelinsä kulkemaan ja pisteet plakkariin.

LeKi sai keskiviikkona katkaistua neljän ottelun tappioputkensa. Lempääläiset menettivät joulukuun alussa kaksi parasta pistemiestään Miikka Männikön ja Henri Tuomisen, jotka siirtyivät muualle pelaamaan. LeKin kokoonpanossa on kuitenkin lähes jatkuvasti Tapparan ja Ilveksen sopimuspelaajia, jotka eivät saa Liigan puolelta peliaikaa.

Perjantaina on potissa arvokkaat sarjapisteet, sillä sekä LeKi että SaPKo taistelevat paikasta pudotuspeleihin. Voitolla SaPKo nousisi tasapisteisiin ja kuroisi välimatkaa sarjataulukon viimeisenä olevaan Heinolan Peliittoihin.

LeKin maalinsuulla ovat vuorotelleet Tapparan sopimuspelaajat Aaro Peltonen ja Dominik Hrachovina. Edellisessä ottelussa KeuPaa vastaan maalia vartioi Peltonen. LeKi-puolustuksen maestrona on häärinyt Jimi Santala, joka on pelannut lähes piste per peli -tahdilla.

Männikön ja Tuomisen lähdön jälkeenkin LeKi saa jalkeille varsin laadukkaan hyökkäyskaluston. Toni Kallela ei mahdu Tapparan kokoonpanoon, mutta on Lempäälässä luottohyökkääjä ja tällä hetkellä paras pistemies.

LeKi on koko kauden ajan saanut Tampereen liigaseuroista muitakin nimekkäitä vahvistuksia hyökkäyspäähän, mutta pelaajat vaihtuvat tiuhaan ja liigaseurojen ehdoilla. Niinpä tiiviin joukkuehengen luominen on LeKi-valmentaja Juha Juujärvelle haastavaa.

Savonlinnasta saapuu vihaisia vieraita

SaPKo saapuu Pirkanmaalle ruma tappio niskassaan hävittyään Jukureille peräti 7-2. Päävalmentaja Janne Sinkkonen oli syystäkin pettynyt joukkueensa peliin. Lempäälässä jäälle luistelee todennäköisesti sisuuntunut ja nälkäinen pässilauma.

Petteri Similä on pelannut SaPKo-maalivahdeista enemmän ja oli torjuntavastuussa myös Jukureita vastaan. SaPKo kaipaisi varmuutta torjuntatyöskentelyyn, sillä savonlinnalaisjoukkue on edellisissä viidessä ottelussa päästänyt yhteensä 25 maalia omiin.

SaPKon kokoonpanossa on tehokkaita yksilöitä kuten Miika Roine ja Teemu Suhonen, mutta savonlinnalaiset ovat Mestis-joukkueista kuitenkin tehneet toiseksi vähiten maaleja −  LeKi on tehnyt täsmälleen yhtä vähän.

Käyttäjän joinonen kuva

Arvio ottelusta: Juha Oinonen

Jos savonlinnalaiset ovat saaneet kirvelevästä tappiostaan positiivista raivoa, on kotijoukkue vaikeuksissa taitavan ja voitontahtoisen SaPKon kanssa. Ilmaiseksi Lempäälästä ei kuitenkaan pisteitä haeta. LeKi katkaisi edellisessä pelissä tappioputkensa ja kotiyleisön edessä olisi kiva jatkaa voitollisena.

Uskon kuitenkin, että tasainen taistelu päättyy vierasjoukkue SaPKon niukkaan voittoon.

Seuraa Heitä

Jonatan Tanus #20 |

Laitahyökkääjä

Tuli kovin odotuksin ja tavoittein LeKin riveihin, mutta tuloksena toistaiseksi vain kaksi maalia. Taitoa on, kuinka syntyisi tulosta?

Kai Lehtinen #29 | Espoo United

Puolustaja

Syötti edellisessä pelissä joukkueensa molemmat maalit ja on ollut muutenkin tehokas. Jatkuuko tehoilu LeKiä vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle