Tuntematon sotilas, KooKoo ja LeKi

MESTIS / Ennakko
Kouvolalaiset tarvitsevat päättäväisyyttä ja kurinalaisuutta peliinsä.
Kuva © Antti Varonen
KooKoo kohtaa itsenäisyyspäivän kamppailussa neljättä kertaa tällä kaudella Lempäälän LeKin. Molemmat joukkueet ovat olleet pienimuotoisessa vuoristoradassa, joten jännitystä lienee luvassa.

KooKoon ja LeKin kolmesta kohtaamiesta kaksi on päättynyt kouvolalaisten voittoon. Saukkopaidat ovat olleet kertaalleen Kouvolassa niskan päällä, kun pisteet lähtivät Lempäälään luvuin 4−1. 

Kouvolalaisten viikko on sujunut kaksijakoisesti. Mustaoranssit hävisivät keskiviikkona sarjan pohjilla olevalle KeuPalle menetettyään johdon peräti kolme kertaa ottelun aikana. Perjantaisessa ottelussa Jukureita vastaan KooKoo voitti noustuaan kilpakumppanistaan rinnalle ja ohi. Päävalmentaja Petri Mattila vaatinee joukkueltaan lauantaina paljon, sillä KeuPa-ottelun lehdistötilaisuudessa hän peräänkuulutti parempaa kotiesitystä. 

Lempääläiset ovat puolestaan jojoilleet aina maajoukkuetauon päättymisestä lähtien. LeKi on voittanut sarjataulukon häntäpään joukkueita monen maalin erolla, mutta kärkijoukkueiden päänahat ovat olleet tiukassa. Joukkue onnistui voittamaan kuluneella viikolla Kiekko-Vantaan, mutta maalinnälkäiset turkulaiset osoittautuivat liian isoksi suupalaksi. 

Lauantai on KooKoolle tilaisuus pestä kasvonsa kotiyleisön edessä, kun taas LeKi kohtaa viikon sisään toisen kärkipään joukkueista. Etenkin vierailijat kaipaavat kipeästi onnistumisia ja uusia tekijötä, jotta nimimiesten puutetta voitaisiin paikata.

Varjosta valokeilaan

Asetelmat itsenäisyyspäivän kamppailuun ovat kuitenkin täysin erilaiset kuin aikasemmissa otteluissa. Lempääläiset menettivät ykköstykkinsä Miikka Männikön Itävaltaan, joten vastuu hyökkäyspelaamisesta on jäänyt entistä hennommille harteille. Myös Henri Tuomisen KooKoo-siirron myötä lauantain vierasjoukkueen on keksittävä jokin keino maalintekoon.

Ottelut LeKiä vastaan ovat mitä ilmeisemmin sopineet sille KooKoon osastolle, joka eivät ole liian usein maalikoosteissa. Edellisessä kohtaamisessa maalinteossa takerrellut Teemu Rinkinen iski hattutempun, ja konkaripakki Pauli Levokari on napannut ainoan maalinsa juuri LeKiä vastaan. Saukkopaidoista vaarallisimpia ovat KooKoota vastaan olleet Jesse Huhtala (2+0) ja Valentin Claireaux (1+2).

Vierailijoiden täytyy puskea jokaista pelaajaansa maalintekoon, mutta suurin paikka iskeä on kotijoukkue KooKoon nukahtelu. Kuluva viikko lienee erittäin tärkeä niin koti- kuin vierasjoukkueellekin. 

Mikäli kumpikaan ottelun osapuolista ei unohda pisteiden merkitystä, saataneen ottelusta Tuntematonta sotilasta lyhyempi ja tiivistempoisempi itsenäisyyspäiväajanviete. 

Seuraa Heitä

Olli Julkunen #14 |

Laitahyökkääjä

Joukkueen kapteeni on nakuttanut kuluneen viikon kahteen otteluun jo viisi tehopistettä. Konkarin pistenälkä on ollut alkukauden talvisessa huurteessa, mutta nyt "kaupunginjohtajaksikin" tituleerattu hyökkääjä näyttää päässeen takaisin omalle maaperälleen.

Sami Laakso #25 |

Keskushyökkääjä

Laakso taklasi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa KooKoon Ossi Ikosen sairauslomalle. Saako hyökkääjä osakseen erityishuomiota?

» Lähetä palautetta toimitukselle