K-Vantaa testaa kurimuksessa painiskelevaa SaPKoa

MESTIS / Ennakko
Kilpajuoksu pisteistä käy itsenäisyyspäivänäkin kuumimmillaan.
Kuva © Antti Varonen
Neljän ottelun tappiokierteeseen ajautunut SaPKo saa itsenäisyyspäivän pimenevässä illassa vastaansa K-Vantaan. Kotijoukkueen peli-ilo on viime aikoina ollut pahasti hukassa, eikä suurta helpotusta ole lauantainakaan tulossa. K-Vantaa ei nimittäin ole kahdessa edellisessä ottelussa päästänyt maaliakaan.

K-Vantaa on viime aikoina heiluttanut tahtipuikkoa mielensä mukaan, sillä joukkue on kuluneella viikolla jättänyt sekä LeKin että Hokin tyystin ilman maaleja. Voitot ovat kuitenkin olleet vähämaalisia ja siten erittäin kovan työn takana.

Lohipaitojen tuloksellinen vastuu on jakautunut varsin tasaisesti. Kultakypärä Tomi Tuomiston takana riittää vastuunkantajia muun muassa Iikka Kangasniemen ja Micke-Max Åstenin muodossa. HIFK:sta lainalla oleva Juha Tarkkanen on puolestaan vastannut puolustajien pistetehtailusta.  

Niin ikään petopaidoista lainalla olevat Toni Leinonen ja Henri Tamminen ovat uusien tuulien myötä nostattaneet profiiliaan. Kaksikko on viilettänyt pääasiassa vantaalaisten ykkösketjussa Åstenin laidoilla.

Tuomisto oli kuumeen vuoksi perjantain ottelusta poissa. Tämä ei kuitenkaan heikennä joukkuetta merkittävästi, sillä ratkaisijan viitta on vaihtunut ottelu ottelulta pelaajalta toiselle. Tuomiston lopullinen pelikunto SaPKoa vastaan selvinnee vasta ottelun kynnyksellä.

LeKiä vastaan vakuuttavan nollapelin torjunut ja KHL:ssäkin yhden kerran piipahtanut Jani Kautto jatkanee joukkueen maalilla ja Joona Partanen avannee luukkua. Noora Räty on puolestaan saanut lähiaikoina saanut vastuuta Suomi-sarjassa Bewe Tuuskin riveissä.

SaPKolla punainen lanka kateissa

Pudotuspeliviivan alapuolelle notkahtaneen kotijoukkueen joulukuu on toistaiseksi sujunut erittäin mollivoittoisesti. Pässipaidat ovat kadottaneet aiemmin vahvana olleen punaisen langan, joten savonlinnalaisten iskukyky kaikkien kriittisimmillä hetkillä on ollut heikko. 

SaPKon tiivis puolustuspeli on hajonnut ja kokonaisvaltainen kenttätasapaino horjunut, kumpikin useaan otteeseen. Väistämättömänä seurauksena verkko on heilunut joukkueen selän takana neljässä ottelussa peräti 17 kertaa. 

Pelillisestä ja tuloksellisesta kurimuksesta huolimatta Miika Roine jatkaa hurjaa pistetehtailuaan. Kahdeksan maalia ja 23 syöttöä oikeuttavat Mestiksen pistepörssin kolmannelle sijalle. Kai Lehtinen ja Teemu Suhonen puolestaan jakavat puolustajien pistepörssin kärkisijan 20 pisteellä.

SaPKon ylivoiman elvyttänyt Joona Manninen on myös ollut positiivinen ilmestys. Alkukauden vaikeudet alkavat vihdoin olla takana päin ja mies on vastustajille todellinen uhka parhaimmilla maalintekosektoreilla. 

Ykkösmaalivahdin paikka on sementoitu vankasti Petteri Similälle. Perjantaina Peliittoja vastaan hän ei kuitenkaan kyennyt auttamaan joukkuettaan hädän hetkellä. Antti Leskinen on ollut kaikkea muuta kuin itsevarma. Keskiviikkona Hokki tulitti miehen vaihtoon, joten peliaika lienee entistä enemmän kortilla. 

Seuraa Heitä

Joona Manninen #41 |

Keskushyökkääjä

Manninen on nelosketjun keskushyökkääjän statuksesta huolimatta varsin iso osa SaPKon ylivoimaa. Peliittoja vastaan syntyi kaksi ylivoimamaalia, joten mies lunastaa pikkuhiljaa häneen kohdistettuja odotuksia.

Perttu Lesch #22 |

Vasen laitahyökkääjä

18-vuotias Lesch on syyskaudella saanut vastuuta lähinnä K-Vantaan A-junioreissa. Siellä hän on takonut peräti 17 maalia viiteentoista otteluun. Mestiksessä pelatessaan nuorukainen on esiintynyt pirteästi ja on vaarallinen etenkin maalin edustalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle