Jatkuuko KeuPan voittoputki?

MESTIS / Ennakko
Henry Roihu esiintyy isännän ottein omassa päässä.
Kuva © Timo Savela
Keuruun perjantai-illassa otellaan Keski-Suomen derbyn viides osa, kun JYP-Akatemia matkustaa KeuPan vieraaksi. Sekä koti- että vierasjoukkue ovat iskeneet viime peleissä maaleja laajalla rintamalla, joten luvassa lienee viihdyttävä ja vauhdikas ottelu.

KeuPa on päässyt alkuvaikeuksien jälkeen pieneen lentoon. Joukkue kaatoi keskiviikkona sarjakärki KooKoon vieraissa jatkoajan jälkeen maalein 4-5. Voitto KooKoosta osoitti, mihin keuruulaisryhmä parhaimmillaan pystyy. 

Aiemmin maalinteon kanssa tuskaillut KeuPa on kokenut ns. ketsuppipulloilmiön, joukkue on iskenyt viidessä viime pelissä peräti 22 maalia. Noista peleistä on KeuPa poistunut neljästi voittajana ja alla on historiallinen kolmen ottelun voittoputki.

Voitot ovat ruokkineet joukkueen itseluottamusta, mikä heijastuu suoraan tuloksiin. Joukkueesta on lisäksi löytynyt maalintekovoimaa jokaisesta ketjusta. Hyökkäyspään tahtipuikkoa ovat heiluttaneet juonikas kultakypärä Juuso Mörsky, väkkärämäinen Janne Kumpulainen ja suoraviivainen voimahyökkääjä Kaarlo Jormakka.

Myös vierailla kulkee

JYP-Akatemialla on alla kaksi makeaa voittoa, joukkue oli keskiviikkona selvästi vierailijoita Peliittoja edellä. Hyökkäyspeli oli rentoa ja aiemmissa peleissä havaitusta henkisestä lukosta ei ollut tietoakaan.

Ykköskentän Joonas Sammalmaa ja Samu Markkula ovat parantaneet entisestään, kun JYPin Topi Nättinen on ottanut ykkössentterin paikan. Hyökkäysketjuissa on jaettu taitoa tasaisesti, joka kentällinen pystyy ratkaisuihin, eikä yhden kentällisen pimentäminen riitä.

Alakerta saattaa olla JYP-Akatemian Akilleen kantapää. Puolustus on paineen alla vaikeuksissa ja takaiskut tulevat lähinnä kiekonmenetyksistä.

JYP-Akatemian sairastuvalla on hiljaista, mutta liigakuviot saattavat sotkea kokoonpanoa.

KeuPan sairastuvalla jatkavat profiilipuolustajat Janne Myllymäki ja Vili Palola, molempien paluu kaukaloihin tapahtuu ensi vuoden puolella. − Palolan kausi on todennäköisesti purkissa, tuskin tällä kaudella enää nähdään, kommentoi KeuPa-valmentaja Jussi Tupamäki.

Kotijoukkueella ei ole tiedossa suurempia kokoonpanomuutoksia edelliseen otteluun verrattuna. JYP-Akatemian tarkempi kokoonpano selviää pelipäivän aamuna.

Seuraa Heitä

Henry Roihu #5 | Haukat

Puolustaja

Roihu tuo keuruulaisten takalinjoille fyysisyyttä, ilkeyttä ja vahvaa puolustusosaamista.

Mikko Virtanen #38 |

Keskushyökkääjä

Tekee pyyteetöntä työtä molempiin suuntiin. Äitynyt aiempaa kovempaan pistetehtailuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle