LeKi matkaa ailahtelevan Kiekko-Vantaan vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Kiekko-Vantaan valmentaja Jami Kaupilla riittää pohdittavaa joukkueensa tehojen etsimisessä.
Kuva © Timo Savela
Vantaan Tikkurilassa keskiviikkoilta sujuu Mestis-kiekon merkeissä, kun kotijoukkue Kiekko-Vantaa saa vieraakseen Lempäälän Kisan. Sarjapisteet ovat ottelussa tavallistakin tärkeämpiä, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa perättäisillä sijoilla.

Tällä hetkellä LeKi on Mestiksen sarjataulukossa kuudennella sijalla vain pisteen vantaalaisryhmittymää edellä. Voitolla lohipaidat siis nousisivat lempääläläisten ohi.

Kiekko-Vantaa voisi lähteä otteluun paremmistakin lähtökohdista, sillä joukkueella on alla kaksi perättäistä tappiota: ensin KooKoo nöyryytti perjantaina vantaalaisia kotonaan 5-0, ja heti perään joukkue kärsi 1-2-kotitappion TUTOlle lauantaina.

Jo pelkästään kahta viime ottelua tarkastelemalla huomaa, että vantaalaisten suurimmat ongelmat ovat tällä hetkellä viimeistelyssä. Lohipaitojen peli kaipaa tasaista suorittamista.

− Viime aikoina olemme kärsineet tehottomuudesta. Maalipaikkoja olemme kyllä pystyneet luomaan riittävästi. Sitä viimeistelyä pitää parantaa, kertoo vantaalaisten tehopistetilaston valopilkku Tomi Tuomisto Kiekko-Vantaan verkkosivuilla.

Vantaalaisten kokoonpanosta loukkaantumisten takia sivussa ovat puolustaja Oskari Hämäläinen ja hyökkääjät Samuli Valvisto ja Jesse Juntheikki. Edellä mainittujen lisäksi Julius Rantaeskolan ja Janne Juutisen pelaaminen ottelussa on epävarmaa.

Vantaalaisyleisön suurennuslasin alla lienee erityisesti Ari Sulanderin poika hyökkääjä Santtu Sulander, joka tehnee keskiviikkona kotidebyyttinsä Mestis-tasolla.

Männikkö, oliko muita?

Juha Juujärven luotsaaman LeKin marraskuu sujui myös vaihtelevissa merkeissä: voittoja ja tappioita tuli miltei vuorotellen. LeKiä on vaivannut ratkaisijoiden puute ja vastuu pisteistä onkin levännyt suurilta osin pistelinko Miikka Männikön ympärillä. Keskiviikkona LeKi joutuu kuitenkin pärjäämään ilman Männikköä, joten ratkaisijoita tarvitaan muualtakin. Viimeisistä viidestä ottelustaan LeKi on voittanut kaksi, viimeksi joukkue nöyrtyi Hokille jatkoajalla lukemin 3-4.

Nuori Dominik Hrachovina on torjunut LeKin maalilla mainiosti, mutta keskiviikona torjuntavastuun lempääläläismaalilla saa vantaalaisille erittäin tuttu Aaro Peltonen.

Ottelun Kiekko-Vantaata vastaan voi hyvinkin nähdä lempääläisnäkökulmasta vedenjakajana: voitolla LeKi välttäisi pysyvää vajoamista sarjan alempaan keskikastiin.

LeKin kokoonpanossa huomionarvoista on hyökkääjä Patrik Laineen paluu kokoonpanoon. 

Seuraa Heitä

Ville-Vesa Vainiola #11 |

Keskushyökkääjä

Nopea ja taitava Vainiola on LeKin hyökkäyskaluston mielenkiintoisimpia nimiä. Tehoja saisi syntyä nykytahtia enemmän, sillä potentiaalia suurempankin pistesaaliiseen löytyy.

Iikka Kangasniemi #4 |

Laitahyökkääjä

Kangasniemi ruokkii vierellään olevia hyökkääjiä taitavilla syötöillä illasta toiseen. Mailankäsittelijänä huippuluokkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle