TUTOlle huippuvireisiä vieraita Mikkelistä

MESTIS / Ennakko
Juhliiko Jukurit keskiviikkona Kupittaalla?
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Ailahtelevasti koko marraskuun pelannut TUTO aloittaa uuden kuukauden ottelulla Mikkelin Jukureita vastaan. Kauden alla sarjan kärkipäähän povatut joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti voittojen ollessa tasan 1-1.

Kotijoukkue TUTOn marraskuu oli todellista vuoristorataa. Hyvää esitystä seurasi useimmiten todella huono ottelu, ja yhdeksästä pelistä mukaan tarttui ainoastaan neljä voittoa.

Turkulaisten viime viikko oli tulosten perusteella varsin mukiinmenevä. Vaikka TUTO hävisikin perjantaina Kajaanin Hokille ensi kertaa kotijäällään sitten vuoden 2008, keskiviikon ja lauantain voitot JYP-Akatemiasta sekä Kiekko-Vantaasta loivat uskoa parempaan.

TUTOn kantavana voimana on koko kauden ollut Tuukka Pulliaisen johtama ketju, jossa laitureina ovat esiintyneet vuorollaan Timo Pärssinen, Aki Keinänen sekä Mikko Laine. Muut hyökkäysvitjat ovat olleet koko syksyn enemmän tai vähemmän pimennossa, mutta pistesarake sarjataulukossa on silti karttunut kelpo tahtia.

Turkulaiset ovatkin yrittäneet hankkia myös terävän kärkensä taakse ratkaisuun pystyviä pelimiehiä. Viimeisimpänä TUTOn remmiin hyppäsi sentteri Toni Jalo, joka debytoi viime keskiviikon ottelussa JYP-Akatemiaa vastaan. Hämeenlinnasta takaisin kotikaupunkiinsa siirtynyt Jalo ei ole vielä tehopisteille päässyt, mutta potentiaalia mieheltä kyllä löytyy.

Tiistaina järjestetyssä pelin ennakkotilaisuudessa koitjoukkueen päävalmentaja Ismo Lehkonen antoi krediittiä mikkeliläisryhmälle.

− Keskiviikkona meillä on vastassa laadukas jääkiekkojoukkue ja kaikinpuolin hyvin organisoitu ryhmä. Tämä on meille hyvä tilaisuus näyttää millä tasolla pelitapamme on tällä hetkellä, Lehkonen kommentoi.

Kupittaalle keskiviikkona saapuva mikkeliläisryhmä on ollut tasaisen tappava koko kauden. Joukkue aloitti viime viikkonsa niukoilla voitoilla Hokista sekä Peliitoista. Mikkeliläisten viiden ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki kuitenkin katkesi viime lauantaina, kun JYP-Akatemia onnistui kairaamaan jatkoaikavoiton sarjataulukossa sijalla kaksi olevasta jukurilaumasta.

Mikkeliläisten voittojen takuuna on ollut viime aikoina tiivis puolustus sekä hyvä maalivahtipeli. Joukkueen molemmat maalivahdit Roman Quemener sekä Tadeas Galanský ovat antaneet mahdollisuuden voittoon joka ilta. Hyökkäyspäässä Jukurien syömähampaana on toiminut Mestiksen kuukauden pelaajaksi valitun Oula Palveen johtama ykkösvitja.

Jukurit on saamassa kokoonpanoonsa vahvistuksia keskiviikkoillan otteluun. Sairastuvalta kentälle ovat palaamassa hyökkääjä Riku Pitkänen sekä puolustaja Samuli Piipponen. Lisäksi HPK:ssa lainalla ollut Jani Forsström palaa takaisin mikkeliläisten riveihin.

Vaikka Jukurit lähtee otteluun ennakkosuosikkina, ottelusta ei ole tulossa mikkeliläisille läpihuutojuttu. Oikean päivän sattuessa kohdalle TUTO on yksi Mestiksen parhaista joukkueista. Lisäksi hyvässä vedossa oleva Pärssinen - Pulliainen -kaksikko on vaikea pysäytettävä mille tahansa joukkueelle.

Seuraa Heitä

Toni Jalo #10 |

Keskushyökkääjä

Mestiksen syöttöpörssin kahtena edellisenä vuonna voittanut Jalo ei avannut pistetiliään vielä viime viikolla. Aukeaako ketsuppipullo Jukureita vastaan?

Joonas Kalliola #25 |

Laitahyökkääjä

Hankalan alkukauden jälkeen raumalaislähtöinen hyökkääjä on vihdoin saanut kupletin juonesta kiinni. Jatkuuko miehen hyvä vire Kupittaalla?

» Lähetä palautetta toimitukselle