Jukurit antamaan hyökkäyspelaamisen oppituntia hurrikaaniryhmälle

MESTIS / Ennakko
Jukurit on yltänyt kovaan vireeseen.
Kuva © Antti Varonen
JYP-Akatemia saa vastaansa Jukurit perjantai-illan kärkikamppailussa Hippoksella. Joukkueiden otteet ovat viime aikoina olleet täysin päinvastaisia, sillä JYP-Akatemia kyntää jyrkässä alamäessä Jukurien vain kiristäessä tahtiaan.

JYP-Akatemia kyntää kolmen ottelun tappioputkessa. Otteet ovat olleet jo pidempään heikohkoja, sillä edellisen kymmenen ottelun aikana jyväskyläläisjoukkueen pistetili on karttunut 12 pisteellä. Heikon marraskuun aikana KooKoo ja Jukurit ovat karanneet omille matkoilleen, ja takana muut joukkueet Hokin johdolla tekevät kovaa kiriä.

Akatemia on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan jatkoajalla, kun lauantaina SaPKo nousi rinnalle ja ohi. Lauantain hurrikaaninuttujen kiri jäi vajaaksi, kun TUTO nappasi kaksi pistettä jatkoajan jälkeen. Tämä tuleekin lisäämään nuoren ryhmän nälkää entisestään, kun kiekko tippuu lauantaina jäähän.

Suurin muutos jyväskyläläisjoukkueen otteissa alkukauteen verrattuna on ollut heikentynyt maalinteko. Joukkueen riveistä löytyy runsaasti taitoa, mikä näkyy oivaltavina ratkaisuna, mutta tappiot ovat heikentäneet nuorten pelaajien itseluottamusta. Näinä vaikeina hetkinä katseet kääntyvät vielä enemmän joukkueen ykkösketjuun, jonka suurimpana tähtenä häärii Joonas Sammalmaa.

Akatemian voiton haaveet kasantuvat suuresti myös Veini Vehviläisen harteille. Nuori maalivahti on ollut Akatemian maalilla vakuuttava, eikä hänen taakseen tehdä helppoja maaleja.

Syventääkö Jukurit Akatemian ahdinkoa?

Jukurit lähtee otteluun vahvassa myötätuulessa. Alla on viisi voittoa putkeen, joista viimeisin tuli perjantaina Peliittoja vastaan. Akatemian heikon ja Jukurien vahvan marraskuun vuoksi mikkeliläisten asema Mestiksen toisella sijalla on vakiintunut entisestään. Kolmantena majailevaan jyväskyläläisryhmään on eroa jo 11 pistettä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Akatemia voitti ensimmäisen kohtaamisen, mutta kaksi viimeisintä kohtaamista menivät Jukurien nimiin. Näistä viimeisin pelattiin lokakuun alkupuolella, kun Jukurit haki pisteet Jyväskylästä 2−5-lukemin.

Tuolloin Jukurit antoi todellisen oppitunnin maalintekotehokkuudesta. Jukurit iski armottomasti jokaisesta Akatemian virheestä. Jukurien maali-iloittelu ei olisi yllätys tässäkään ottelussa, vaikka joukkueen riveistä onkin sivussa Akatemialle varsin tuttu Riku Pitkänen. Jukureilta löytyy silti kaksi vahvaa hyökkäysketjua, joiden johtajina toimivat Oula Palve ja Anthony Guttig.

Akatemialle oman mahdollisuuden antaa mikkeliläisten viime aikoina hapuillut puolustuspelaaminen. Puolustajille on sattunut yksilövirheitä, jotka ovat avanneet vastustajille maalipaikkoja. Kovaan vireeseen yltynyt Ronan Quemener on kuitenkin yltynyt kovaan vireeseen, eikä vastustajilla ole riittänyt aihetta juhlaan. Perjantainen lepovuoro takaa Quemenerin vireen myös tässä ottelussa.

Seuraa Heitä

Veini Vehviläinen #35 | JYP

Maalivahti

Vehviläinen on ollut yksi alkukauden positiivisimmista yllätyksistä. Entisestään leveää jyväskyläläisten maalivahtiosastoa sekoittanut Vehviläinen on ansainnut jokaisen pelaamansa minuutin.

Oula Palve #89 | Ilves

Keskushyökkääjä

Palveen merkitys mikkeliläisille on kasvanut entisestään, kun Riku Pitkänen on ollut sivussa. Palve onkin ollut huimassa vireessä, eikä pistetehtailu vanhaa joukkuetta vastaan olisi yllättys.

» Lähetä palautetta toimitukselle