Syyskauden tehopakki rymistelee joukkoineen Talvisaloon

MESTIS / Ennakko
Jarno Lippojoki pelaa elämänsä kautta Kouvolassa.
Kuva © Timo Savela
Savonlinnassa kolmen sarjapisteen osuuksista painivat illan ottelussa Kouvolan KooKoo sekä kotijoukkue Savonlinnan Pallokerho. Edellinen Talvisalossa pelattu joukkueiden välinen ottelu päättyi KooKoon voittoon lukemin 2-3.

Kahden perinteisen seuran kohtaaminen on nykyisin Mestiksessä katoavaista, mutta sen lisäksi ottelusta tekee kutkuttavan molempien joukkueiden positiivista signaalia lähettävät kuntopuntarit. SaPKo on voittanut viimeiset kolme kotiottelua putkeen ja KooKoo puolestaan on poistunut voittajana viimeisestä kuudesta vierasottelusta. 

Historiassa Talvisalon jäähalli ei ole ollut KooKolle koskaan erityisen helppo paikka, vaan SaPKo on onnistunut tarjoamaan kouvolalaisille usein erittäin tasokkaan vastuksen. Esimerkiksi viimeisestä viidestä Savonlinnasta pelatusta ottelusta peräti kolmessa paremmuutta on ratkaistu jatkoajan kautta.

Oranssimustien riveistä syyskauden ehdottomiin sensaatioihin lukeutuu puolustaja Jarno Lippojoki, joka on yltänyt viimeisessä kuudessa pelatussa vierasottelussa jokaisessa tehopisteille. Lippojoki johtaa Mestiksen puolustajien maalipörssiä kymmenellä täysosumalla. 

Savonlinnalaisten näkökulmasta katsottuna katseet ovat kiinnittyneet tiiviisti JYP-kasvatti Miika Roineen tasoa nostaneisiin otteisiin. 7 maalia ja 19 maalisyöttöä saalistanut Roine on vain kolmen pisteen päässä omasta henkilökohtaisesta piste-ennätyksestään, vaikka jouluakaan ei ole vielä ohitettu.

Käytettävissä olevan pelaajamateriaalin osalta KooKoo koki kovan takaiskun viime lauantaina pelatussa ottelussa LeKiä vastaan. Sami Laakson taklaamaksi jäänyt Ossi Ikonen loukkasi polvensa ja joutuu näillä näkymin huilaamaan useamman ottelun. 

Ikosen poissaolo tekee merkittävän loven joukkueen alakerran kiekolliseen osaamiseen, mutta samalla poissaolo tullee avaamaan seuran omalle kasvatille Tuukka Laaksolle näyttöpaikan kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Jarno Lippojoki #44 |

Puolustaja

Lukuisten onnistumisten jälkeen Lippojoen itseluottamus on korkeammalla kuin koskaan aiemmin. Laukoo hanakasti ja laukaus on vihdoin löytänyt kaivattua tarkkuutta.

Kai Lehtinen #29 | Espoo United

Puolustaja

Fiksusti pelaava puolustaja joka pystyy pelaamaan varmasti molempiin suuntiin. Tästä osoituksena joukkueen paras teholukema +10.

» Lähetä palautetta toimitukselle