Tasaista taistoa tulossa?

MESTIS / Ennakko
Jatkuvatko Hokin tuuletukset Kajaanissa?
Kuva © Antti Varonen
Hokki ja Jukurit ovat kohdanneet toisensa jo kolme kertaa tälle kaudelle ja jokainen peli on päättynyt yhden maalin eroon. Keskiviikon peli tuskin tekee poikkeusta, joten molempien joukkueiden on esitettävä parastaan sarjapisteiden saamiseksi.

Vierasjoukkue Jukurit porskuttaa tuloksellisesti mukavassa myötätuulessa, kun joukkueen viime viikko oli puhtaita voittoja täynnä. Ensin kaatui kotona KeuPa 5-0 ja myöhemmin vieraissa K-Vantaa niukasti 0-1. Molemmissa kohtaamisissa Jukureiden voiton takeena on ollut Ronan Quemener, jolla on kasassa kaksi peräkkäistä nollapeliä.

Jukureiden viime viikkojen peliotteet eivät kuitenkaan ole olleet pelillisesti vakuuttavimmasta päästä, sillä ajoittain sekava puolustuspelaaminen ja harhasyötöt antavat vastustajille ilmaisia maalintekopaikkoja. Joukkueen ratkaisijaosasto on kuitenkin laajentunut maajoukkuetauon jälkeen, joten pelejä on pystytty voittamaan, vaikka joukkueen peliesitykset eivät ole olleet parhaimmasta päästä.

Jukureiden terveystilanne on tällä hetkellä kiitettävä, vaikka Joonas Kalliola putosi kokoonpanosta KeuPa-ottelun jälkeen ja Riku Pitkänen on kärsinyt sitkeästä flunssasta. Muilta osin Jukuri-miehitys on terveenä ja valmiina Hokin kaatoon.

Hokin henkisiä ja fyysisiä voimavaroja mitattiin tosissaan viime viikolla, kun joukkue pelasi kolme ottelua neljän päivän sisään. Kovaa kuormaa toi erityisesti perjantain ja lauantain väliset ottelut, kun joukkue matkasi ensin Keuruulle KeuPan vieraaksi ja vielä takaisin Kajaaniin isännöimään Peliittoja.

Näistä kolmesta ottelusta oli lopulta saaliina vain yksi voitto, mutta sitäkin tärkeämpi, kun viikko päättyi voittoon Peliitoista. Peliittoja vastaan joukkue esitti kurinalaista puolustuspeliä ja mielikuvituksellista hyökkäyspeliä. Liekkö hyökkäysketjujen sekoittelulla ollut vaikutusta, mutta ainakin ketju Tomas Mikus-Balazs Sebok-Jesse Puljujärvi oli vaihdoksen myötä mainiolla pelipäällä. Näitä elementtejä Hokki tarvitsee peliinsä myös keskiviikon kamppailussa, mikäli se meinaa pitää sarjapisteet Kajaanissa.

Hokin ratkaisutehot ovat levänneet jo tovin nuorten Kärppä-lainojen harteilla, joten vastuunkantajia tarvitaan lisää omasta takaa kevään pelejä ajatellen. Joidenkin kannattajien puheissa on kuulunut mainintaa "Kajaanin Kärpistä", joten toivoa sopii, että Hokin omat miehet ottavat suurempaa roolia, niin pelillisesti kuin tuloksellisesti. Katseet kohdistuvat erityisesti maalipörssiä johtavaan Tomas Mikusiin, jonka pitää jatkossakin vastata huutoon maalien muodossa.

Seuraa Heitä

Jaakko Turtiainen #28 |

Laitahyökkääjä

Turtiainen on raivannut paikan ykkösketjusta ja tekee siinä arvokasta likaista työtä.

Tomas Mikus #23 |

Hyökkääjä

Mestiksen maalipörssin kärjen maaleja kaivataan myös tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle