TUTO pesemään kasvojaan uusien pelaajien johdolla

MESTIS / Ennakko
JYP-Akatemian nuori joukkue on kärsinyt epätasaisuudesta läpi alkukauden, mutta joukkue on silti edelleen sarjassa kolmantena.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
TUTOlla on keskiviikkona kasvojen pesun paikka, kun JYP-Akatemia matkaa Kupittaalle. TUTO lähteekin otteluun eri ilmeellä kuin viikonlopun katastrofaaliseen 0-6-tappio-otteluun Kiekko-Vantaata vastaan. Pääkäskijä Ismo Lehkonen palaa puikkoihin toimitsijakiellon jälkeen, minkä lisäksi pelaajapuolella on tapahtunut muutoksia.

TUTOn viikonloppu alkoi perjantaina hilpeästi 0−2-voitolla KooKoosta, mutta kääntyi suoranaiseksi katastrofiksi lauantaina. Kiekko-Vantaa jyräsi turkulaisten yli peräti lukemin 0−6, eikä TUTOlla ollut ottelussa minkäänlaista saumaa. Yleensä taistelunhaluinen ja intohimoisesti pelaava turkulaislauma esiintyi todella ponnettomasti. Keskiviikon ottelu onkin turkulaissakille hyvä paikka pyyhkiä lauantain pettymys mielestä.

− Meidän on saavutettava kotietu playoffeihin ja siihen vaaditaan, että pelimme vakiintuu. Tämä viikko on sen osalta erittäin tärkeä, totesi toimitsijakieltonsa kärsinyt päävalmentaja Ismo Lehkonen.

TUTO lähtee muuttuneella miehistöllä keskiviikon vääntöön, kun Lehkosen paluun lisäksi myös pelaajaosastolla tapahtuu. Hyökkääjä Juha-Matti Rautajoki kuittasi kahden ottelun pelikiellon lauantaisesta laitataklauksesta, kun taas puolustaja Nico Lehdon sopimus purettiin.

Toiseen suuntaan taas virtasivat nuorten maajoukkueessakin esiintynyt puolustaja Teemu Vuorisalo sekä hyökkääjä Toni Jalo. Vuorisalo saapuu Ässistä lainasopimuksella, jonka on tarkoitus jatkua loppukauden. Jalon HPK-sopimus taas purettiin, ja mies siirtyi Turkuun.

− Kun kunnollinen mahdollisuus ei Liigassa tällä kaudella auennut, niin halusin paikkaan, missä on aito mahdollisuus voittaa mestaruus, 25-vuotias pelinrakentaja kuvaili.

JYP-Akatemia hakee vakautta ja tasaisuutta

JYP-Akatemian viikonloppu sujui mollivoittoisesti. Vaikka joukkue sai kaadettua LeKin vierasjäillä keskiviikkona, kotonaan perjantaina jyväskyläläiset eivät pystyneet samaan, vaan pisteet matkasivat Lempäälään lukemin 1−3. Kotitappioiden viikonloppu täydentyi, kun SaPKo haki voiton Jyväskylästä kaatamalla kotijoukkueen jatkoajalla 1−2.

Alkukaudella liukuhihnalta maaleja paukuttaneella Akatemialla oli viikonloppuna vaikeuksia iskeä paikoista sisään. Viikonlopun kahdessa ottelussa joukkue onnistui maalinteossa ainoastaan kahdesti.

Potentiaalia maalintekoon selvästi löytyy, mutta nuorten kärkimiesten on löydettävä tasaisuutta. Tasaisuutta joukkue tarvitsisi muutenkin, sillä iloisen alkukauden jälkeen marraskuu on ollut hurrikaanipaidoille apeampi.

TUTO ja JYP-Akatemia ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti Jyväskylässä. Lokakuun alussa TUTO pyyhki Akatemialla jäänpintaa napatessaan railakkaan 0−6-voiton. Joukkueiden toinen kohtaaminen taas oli kotijoukkueen juhlaa, kun pisteet jäivät Jyväskylään maalein 4−1.

Molempien joukkueiden peli on ailahdellut viime aikoina niin paljon, että ottelun kulkua on vaikea arvata ennalta. Molemmat joukkueet lähtevät kuitenkin varmasti sisuuntuneina otteluun viime viikonlopun jäljiltä.

Seuraa Heitä

Valtteri Hotakainen #14 | Hermes

Keskushyökkääjä

24-vuotias sentteri iski joukkueensa ainoan maalin lauantaina. Hotakainen on piipahtanut kauden aikana myös JYPin liigajoukkueen mukana.

Toni Jalo #10 |

Keskushyökkääjä

Kahtena edellisenä kautena Mestiksen syöttöpörssin voittaneella Jalolla riittää varmasti näytönhaluja pettymyksellisen syksyn jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle